Τρίτη 14 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ
Πρασινίζει ο τίτλος

Ο ΠΑΟ ξεπέρασε με αμφισβητούμενο πέναλτι και το εμπόδιο της Καλαμάτας. Ξεκαθαρίζει και η κατάσταση στην ουρά

Με το προσφιλές του σκορ 1-0 ο Παναθηναϊκός πέρασε από την καυτή έδρα της Καλαμάτας και πλέον είναι "αγκαλιά" με τον τίτλο. Η ΑΕΚ με το ίδιο σκορ κέρδισε τη Λάρισα και περιμένει το στραβοπάτημα του τριφυλλιού. Ο Ολυμπιακός για μια ακόμη Κυριακή γνώρισε την ήττα 2-1 από τον ΟΦΗ, ενώ ο Ηρακλής είναι σε τροχιά Ευρώπης με το 2-0 κατά της Ξάνθης. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ματς της 32ης αγωνιστικής:

Στην Καλαμάτα ο Παναθηναϊκός πέρασε αλώβητος χάρη σε ένα γκολ με πέναλτι του Στράτου Αποστολάκη. Πάντως οι άνθρωποι της "μαύρης θύελλας" ακόμα... φωνάζουν για τον καταλογισμό της εσχάτης των ποινών και μάλλον έχουν δίκιο, αφού ο Κοψαχείλης φαίνεται να μην αγγίζει το πόδι του Κριστόφ Βαζέχα. Ο διαιτητής κ. Τεβεκέλης είχε διαφορετική άποψη...

Με το μυαλό στον τελικό κυπέλλου η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τη Λάρισα με ένα γρήγορο γκολ του Χρήστου Κωστή. Μετά... κάθισε. Στα αξιοσημείωτα η δήλωση του Μπάγεβιτς, μετά το τέλος του αγώνα σε μερίδα φιλάθλων, ότι θα μείνει στην ομάδα αν πάρει το κύπελλο.

Στο Ηράκλειο ο Ολυμπιακός συνέχισε το σερί αποτυχημένων εμφανίσεων, γνωρίζοντας την ήττα 2-1 από τον ψυχωμένο ΟΦΗ που διατήρησε το προβάδισμα δυο πόντων από τον Ηρακλή.

Ο Γηραιός με δυο γκολ του νεαρού Σωτήρη Κωνσταντινίδη έμεινε στο... κόλπο της εξόδου στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η Ξάνθη έπεσε αμαχητί. Τώρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα προσπαθήσει να πιάσει στον πίνακα τους Κρητικούς. Ευνοείται σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού έχει μια νίκη και μια ισοπαλία στα μεταξύ τους ματς.

Νίκη - σωτηρία πέτυχε ο ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη. Ο Απόλλωνας με το μυαλό στον τελικό γνώρισε την ήττα από τον δικέφαλο, ύστερα από 21 ολάκερα χρόνια. "Δήμιός" του ο Πάρης Ζουμπούλης.

Ο Ηρακλής Αναστασάκης ήταν για μια ακόμη φορά η χρυσή αλλαγή του Χρήστου Αρχοντίδη. Ο νεαρός με κεφαλιά χάρισε τη νίκη (1-0) σε βάρος του Πανιωνίου και κράτησε την Πατρινή ομάδα στην κατηγορία. Αντίθετα ο Πανιώνιος οδηγείται πλέον με μαθηματική ακρίβεια στη Β Εθνική.

Στο Φάληρο ο Εθνικός έπαιξε για την ιστορία του και πήρε τη νίκη 3-2 από τον Αθηναϊκό. Ο Ανδρέας Νινιάδης για μια ακόμη Κυριακή έθελξε με την απόδοσή του και παραδέχτηκε μετά το ματς ότι είναι έτοιμος για μετεγγραφή σε μεγάλη ομάδα.

Τέλος στα υπόλοιπα δυο ματς που δεν είχαμε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον: Στην Εδεσσα το περασμένο Σάββατο ο Ηλίας Σαββίδης με ένα σουτ-κεραυνό έδωσε τους τρεις βαθμούς στον Ιωνικό (0-1). Ακόμη στο Χαριλάου ο Αρης κέρδισε 3-1 τον Πανηλειακό σε ένα ανοιχτό ματς εκατέρωθεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ