Τρίτη 14 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ
Βρήκε την αχίλλειο πτέρνα του

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα, εκμεταλλευόμενος και το πρόβλημα του Ντ. Ουίλκινς στον αχίλλειο τένοντα. Αμφίβολη αύριο η συμμετοχή του

"Κοκκινίζει" ο τίτλος του πρωταθλήματος μπάσκετ. Οι "ερυθρόλευκοι", εκμεταλλευόμενοι την έδρα, αλλά και την απουσία του Ντ. Ουίλκινς, έφτασαν ένα βήμα από την κατάκτηση του τίτλου. Η δεύτερη νίκη με 72 - 65 ήρθε ευκολότερα του αναμενομένου. Χωρίς τον Ουίλκινς που αποχώρησε νωρίς με πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα, οι "πράσινοι" απέκτησαν σημαντικό επιθετικό πρόβλημα. Η δήλωση του Μπ. Μάλκοβιτς, "καθένας από τους παίκτες του Παναθηναϊκού έχει ένα όνομα και ένα επίθετο και πρέπει να παλεύει γι' αυτό", δείχνει το πλαίσιο στο οποίο κυμάνθηκε η απόδοση των άλλων παικτών. Από την άλλη πλευρά, ο Ιωαννίδης στο πρόσωπο του ταλαιπωρημένου από την ηπατίτιδα και αδικημένου από όσα ακολούθησαν, Ουόλτερ Μπέρι, βρήκε τον ηγέτη που αναζητούσε. Ο Αμερικανός βρήκε λύσεις απέναντι στον Βράνκοβιτς και ο Ολυμπιακός έκανε το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του 4ου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Το τέταρτο παιχνίδι θα διεξαχθεί αύριο στο ΟΑΚΑ. Οι πιθανότητες να στεφθεί ο Ολυμπιακός πρωταθλητής στην έδρα του αντιπάλου του είναι μεγάλες, καθόσον παραμένει αβέβαιη η συμμετοχή του Ουίλκινς. Ο Αμερικανός πονάει στον αχίλλειο τένοντα. Οι γιατροί του Παναθηναϊκού τον διαβεβαιώνουν ότι δεν είναι τίποτα το σοβαρό, αλλά έχοντας ανάλογες εμπειρίες από το 1992, όταν οδηγήθηκε στο χειρουργείο με ρήξη του αχίλλειου τένοντα, φοβάται ότι κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Προς στιγμήν ζήτησε μάλιστα να επισκεφθεί στις ΗΠΑ τον γιατρό που τον είχε χειρουργήσει. Δεν πήρε την απαραίτητη άδεια από τον προπονητή του, αγωνίστηκε ελάχιστα στο παιχνίδι της Κυριακής και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να ρισκάρει την καριέρα του παίζοντας στο τέταρτο και καθοριστικό παιχνίδι των δύο ομάδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ