Τρίτη 14 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ
Στην κόψη του ξυραφιού

Κρίσιμη συνάντηση σήμερα των παικτών της Εθνικής με τον Θ. Μπελιγράτη. Σε κίνδυνο το μέλλον της Εθνικής

ΣΟΦΙΑ (του απεσταλμένου μας).-

Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον της Εθνικής ομάδας έχουν σήμερα το μεσημέρι οι διεθνείς παίκτες με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Θ. Μπελιγράτη. Η επαφή ζητήθηκε από τους παίκτες μετά από τα γεγονότα που ακολούθησαν τον αποκλεισμό της ομάδας από τους Ολυμπιακούς, με αποκορύφωμα το επεισόδιο της Σόφιας, το Σάββατο το πρωί, όπου ο αρχηγός της αποστολής στη Βουλγαρία Αντ. Δόγαρης επιτέθηκε στους παίκτες για την απόδοσή τους, μεταφέροντας και τις απειλές του Θ. Μπελιγράτη ότι θα διαλύσει την Εθνική ομάδα. Επιπλέον με εντολή του προέδρου, δεν τους έδωσε τα λεφτά του δεύτερου αγώνα με τη Βουλγαρία που παρέχει η παγκόσμια ομοσπονδία (τα λεφτά του πρώτου τα είχε δώσει την προηγούμενη μέρα).

Η στάση αυτή της ΕΟΠΕ προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του συνόλου των παικτών που αντέδρασαν έντονα, αφού τη θεώρησαν προσβλητική για την προσωπικότητά τους και την υπόστασή τους ως αθλητές. Αμέσως μετά το επεισόδιο στη Σόφια ο αρχηγός της εθνικής ομάδας Δ. Ανδρεόπουλος, ανακοίνωσε την αποχώρηση από την εθνική ομάδα, ενώ επέστρεψε τα χρήματα του πρώτου αγώνα στον αρχηγό της αποστολής, που τα δέχτηκε! Σημειωτέον ότι ο Δ. Ανδρεόπουλος είχε δεχτεί να μείνει στην εθνική ομάδα μετά από παραίνεση του Χ. Χερέρα, αν και πριν το προολυμπιακό είχε αποφασίσει να φύγει αν αποκλείονταν η ομάδα.

Το παράδειγμα του Ανδρεόπουλου σκέφτονται να ακολουθήσουν και άλλοι παίκτες της Εθνικής, οι λεγόμενοι βετεράνοι (Ντράγκοβιτς, Θεοδωρίδης). Οι παίκτες είναι απογοητευμένοι από τη στάση της ομοσπονδίας που ρίχνει όλα τα βάρη για τον αποκλεισμό από την Ολυμπιάδα σ' αυτούς και αισθάνονται προσβεβλημένοι από το γεγονός ότι η ΕΟΠΕ προσπάθησε να τους "τιμωρήσει" στερώντας τους τα λεφτά από το WORLD LEAGUE. Οι παίκτες αντιτείνουν ότι αυτοί ποτέ δε μίλησαν για λεφτά στο προολυμπιακό της Πάτρας ούτε "κοστολόγησαν" την πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Αισθάνονται ηθικά ακάλυπτοι από την ΕΟΠΕ και της καταλογίζουν ότι "καταστροφολογεί" για τον αποκλεισμό της ομάδας, όπως και πέρυσι μετά την 7η θέση στο Ευρωβόλεϊ.

"Εμείς νιώθουμε πως δε φταίμε. Εχουμε δώσει τα πάντα. Κι όμως η ομοσπονδία, που έπρεπε να είναι το σπίτι μας, μας αφήνει ακάλυπτους" είπε στο "Ρ" ο Δ. Ανδρεόπουλος.

ΟιΧερέρα - Δερμάτης

Την "έκρυθμη" κατάσταση στην εθνική ομάδα προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν οι Χερέρα - Δερμάτης, που όμως και αυτοί μετράνε μέρες στην Εθνική. Ο Κουβανός προπονητής απογοητευμένος από την κατάσταση είναι αποφασισμένος να φύγει, υλοποιώντας την προειδοποίησή του προς τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ πριν το προολυμπιακό τουρνουά της Πάτρας. Το δρόμο του Χερέρα αναμένεται να ακολουθήσει και ο Γ. Δερμάτης.

Η κατάσταση στην εθνική ομάδα είναι κρίσιμη και υπάρχει κίνδυνος, αν δεν υπάρξει σύνεση και λεπτοί χειρισμοί, να καταστραφούν όλα τα επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων. Προκαλεί πάντως εντύπωση το γεγονός ότι ορισμένοι ξεχνούν την ανυποληψία και την ανυπαρξία της εθνικής ομάδας πριν την εποχή Χερέρα.

  • Στο δεύτερο παιχνίδι με τη Βουλγαρία η εθνική ομάδα παρά την άσχημη ψυχολογική κατάστασή της πάλεψε περισσότερο απ' το πρώτο παιχνίδι και με καλύτερους του Καραμαρούδη - Κουρνέτα αντιστάθηκε στους ανώτερους Βούλγαρους, που μετά από 1ώρα και 40 λεπτά κέρδισαν με 3-0 (15-6, 15-11, 15-10). Διαγώνιος ξεκίνησε ο Τσακιρόπουλος, λόγω προβλήματος του Ντράγκοβιτς, αλλά στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Καραμαρούδη.

Γ. ΤΖΟΥΣΤΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ