Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Οριακή αύξηση μετά 6 χρόνια πτώσης

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πραγματικός τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 0,7% στο δίμηνο Γενάρης - Φλεβάρης '96

Οριακή αύξηση κατά 0,7% παρουσίασε ο τζίρος στην αγορά το δίμηνο Γενάρης- Φλεβάρης 1996 συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 1995, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος (ΕΣΥΕ) που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει επίσης, ότι μικρή αύξηση κατά 0,8% εμφάνισε ο τζίρος στην αγορά και μόνο κατά τον περασμένο Φλεβάρη σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Σημειωτέον, βέβαια, ότι η αναθέρμανση που εμφανίζεται στον τζίρο κατά τους πρώτους δύο μήνες του τρέχοντος έτους, αφ' ενός μεν είναι αναμενόμενη μετά από τη δραματική πτώση που σημειώθηκε για έξι συνεχή χρόνια, αφ' ετέρου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί "εύθραυστη" και δε φαίνεται άσχετη με την αύξηση της καταναλωτικής πίστης το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι κατά το πρώτο δίμηνο του 1996, στο σύνολο της χώρας σημειώθηκε αύξηση 7,8% στον κλάδο "διατροφής" και 1,6% στον κλάδο "επίπλων και οικιακού εξοπλισμού". Αντίθετα εμφανίστηκε σημαντική πτώση κατά 8,7% στον κλάδο "ένδυσης - υπόδησης" και κατά 0,3% στον κλάδο "λοιπών ειδών".

Από την αναλυτική εικόνα των στοιχείων της ΕΣΥΕ για την πορεία του τζίρου των καταστημάτων στο σύνολο της χώρας το δίμηνο Γενάρης - Φλεβάρης του 1996 προκύπτουν τα εξής στοιχεία:

  • Στην περιφέρεια πρωτεύουσας, ο όγκος λιανικών πωλήσεων σημείωσε αισθητή μείωση κατά 2,4% συγκριτικά με το αντίστοιχο δίμηνο του 1995.
  • Αύξηση κατά 4,6% σημειώθηκε στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ