Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εξαπατήθηκαν όσοι περίμεναν "δώρα" από τον υπουργό

Με αφορμή τον κυνισμό που έδειξε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας στα προβλήματα των εργαζομένων, των αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών της Κρήτης, η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί τους συνδικαλιστικούς μαζικούς φορείς σε κοινό μέτωπο, ενάντια στην πολιτική της υποταγής και της καταστροφής

"Η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Οικονομίας στο Ηράκλειο αποδείχτηκε... "άνθρακες ο θησαυρός"". Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ και συνεχίζει: "Οσοι περίμεναν τον υπουργό ως τον μεσσία, που θα τους έλυνε τα προβλήματα, εξαπατήθηκαν οικτρά. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση προσπάθησε να διασκεδάσει την αγωνία, τη δυσαρέσκεια εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών, μαζικών φορέων της πόλης, με την τακτική της γενικόλογης υποσχεσιολογίας.

Ο υπουργός, αντί να αφουγκραστεί τα προβλήματα των Ηρακλειωτών, να προτείνει ή να δώσει λύσεις, τους αγνόησε με κυνικό τρόπο, δείχνοντας έτσι ότι η κυβέρνηση δε θα υποχωρήσει ούτε βήμα, από τα όσα έχει τάξει στο πολυεθνικό κεφάλαιο της ΕΕ και στο ΣΕΒ.

Ας πάψουν, επιτέλους, οι τοπικοί εθνοπατέρες να παίζουν το ρόλο των απατημένων συζύγων, γιατί κι αυτοί είναι συνυπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα λαϊκά στρώματα. Ας ύψωναν τη φωνή τους τότε που έπρεπε. Και αυτοί ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, αυτοί είναι που συνηγόρησαν στην εφαρμογή της συμφωνίας της ΓΚΑΤΤ η οποίακαταστρέφει τον αγρότη, αυτοί και η κυβέρνησή τους υποτάχθηκαν ευλαβικά στην οικονομία της αγοράς και του αθέμιτου ανταγωνισμού που συρρικνώνει τους ΕΒΕ, αυτοί είναι που ψήφισαν όλους τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς που περικόπτουν τις κοινωνικές δαπάνες.

Είναι γελοίο τώρα να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, αλλά και υποκριτικό να θέλουν να αποποιηθούν των ευθυνών τους.

Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, όλους τους συνδικαλιστικούς μαζικούς φορείς, να διαμορφώνουν ένα κοινό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της υποταγής και της καταστροφής. Να σταματήσουν οι τοπικές συνδικαλιστικές ηγεσίες να περιφέρονται από υπουργείο σε υπουργείο, από τη Νομαρχία στην Περιφέρεια και στην κυριολεξία να παρακαλούν για ψίχουλα. Να ορθώσουν το ανάστημά τους σε όλες εκείνες τις πολιτικές και τα κόμματα που αντιστρατεύονται τα λαϊκά συμφέροντα, να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων, για να ανατρέψουν τη μοιρολατρία και την απογοήτευση, για να πάρουν τα ίδια τα λαϊκά στρώματα την τύχη στα χέρια τους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατήγγειλαν τις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών (2011-04-01 00:00:00.0)
Ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Περιφέρεια και Δήμο (2010-10-07 00:00:00.0)
Βγαίνουν στους δρόμους (2010-01-19 00:00:00.0)
Στην Κρήτη ο Σπ. Στριφτάρης (2002-05-22 00:00:00.0)
Στην Κρήτη ο Σπ. Στριφτάρης (2002-05-19 00:00:00.0)
Κοινό μέτωπο πάλης (1995-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ