Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ - ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ψήφος καταδίκης στην πολιτική του Μάαστριχτ

Το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Ενότητας κέρδισε στις εκλογές του Σωματείου Επιπλοποιών Ξυλουργών 1 έδρα παραπάνω, που την έχασε ο συνδυασμός της ΠΑΣΚΕΒΕ

Την πολιτική της υποταγής στα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και της τυφλής εφαρμογής των εντολών του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών καταδίκασαν οι βιοτέχνες του Σωματείου Επιπλοποιών Ξυλουργών Αθήνας και Περιχώρων στις αρχαιρεσίες, που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Από τις εκλογές αυτές η "Αγωνιστική Συνεργασία" που υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ αύξησε τη δύναμή της κατά μία έδρα, ποσοστό 30% παίρνοντας συνολικά οκτώ από τις επτά που είχε, ενώ μία έδρα έχασε η ΠΑΣΚΕΒΕ, διατηρώντας μια έδρα, ενώ η συμμετοχή στις εκλογές αυξήθηκε κατά 25%.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι εκλογές στον κλάδο του επίπλου πραγματοποιήθηκαν σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη, καθώς αντιμετωπίζει όπως και πολλοί άλλοι παραδοσιακοί κλάδοι πάρα πολλά προβλήματα με εξέχοντα αυτό της πτώσης του τζίρου, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης των πολυκαταστημάτων και των εισαγωγών, καθώς και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων. Σοβαρό πρόβλημα είναι για τον κλάδο και η απαγόρευση πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα, η απελευθέρωση της επαγγελματικής στέγης, όπως και η έλλειψη μιας προγραμματισμένης πολιτικής ανάπτυξης για τον κλάδο.

Ο Δ. Φέτσης, μέλος του ΔΣ του σωματείου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών δήλωσε στο "Ρ": "Ενθαρρυντικό στοιχείο είναι το ότι από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες είχαμε μια μικρή αύξηση ψηφισάντων. Τα αποτελέσματα καταδείχνουν ότι οι συνάδελφοι καταδίκασαν με την ψήφο τους, τόσο τις συντηρητικές πολιτικές που εφαρμόζουν πιστά η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και τη συμπεριφορά συνδικαλιστών συναδέλφων, οι οποίοι περισσότερο χρησιμοποιούν και αξιοποιούν την παρουσία τους μέσα στο σωματείο και γενικότερα στο συνδικαλιστικό κίνημα ως ιμάντα αυτών των πολιτικών, επιχειρώντας έτσι να πετύχουν την αποδοχή των στενών αντιλήψεων του μονόδρομου και της υποταγής στις εντολές και στις κατευθύνσεις της ΕΕ. Σ' αυτές τις εκλογές αναδείχτηκε πλειοψηφία το ψηφοδέλτιο, που στηρίχτηκε από τις ΔΗΚΕΒίτικες δυνάμεις και αποτελεί για μας τους κομμουνιστές που εκφραζόμαστε μέσα από αυτές τις δυνάμεις μια επιπλέον ευθύνη, ώστε να αγωνιστούμε μαζί με τους συναδέλφους για την αλλαγή αυτών των πολιτικών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη θετική αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από αρχαιρεσίες (2023-12-15 00:00:00.0)
Για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στον ΠΑΣΕΝΤ (2019-01-01 00:00:00.0)
Νέα διοίκηση στους Λιθογράφους (2015-03-18 00:00:00.0)
Νίκη των ταξικών δυνάμεων (2012-12-12 00:00:00.0)
Σημαντική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων (2012-03-24 00:00:00.0)
Μαζί ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ (2004-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ