Τετάρτη 22 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αναπνοές και μελωδίες

Η μουσική γίνεται συχνά αφορμή για ευτυχείς συγκυρίες. Τέτοια είναι η δισκογραφική συνάντηση ενός διεθνώς καταξιωμένου συνθέτη, του Βαγγέλη Παπαθανασίου κι ενός δεξιοτέχνη του κλαρίνου, του Βασίλη Σαλέα,που είδε το φως πριν λίγες μέρες. "Οραμα" είναι ο τίτλος του δίσκου, που προέκυψε από αυτή τη συνεργασία και ήδη ξεκίνησε το μελωδικό του ταξίδι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σ' ολόκληρο τον κόσμο. Προσφέροντας ακούσματα, που φέρουν τη σφραγίδα μιας μοναδικής, ατμοσφαιρικής δεξιοτεχνίας.

Από τις φωτεινές στιγμές της δισκογραφίας των ημερών και η τελευταία δισκογραφική δουλιά του Μιχάλη Δημητριάδη,ο οποίος ερμηνεύει "12 ανέκδοτα της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου".Οι στίχοι της μεγάλης κυρίας του λαϊκού μας τραγουδιού έγιναν τραγούδια από μια δωδεκάδα μουσικών, όπως οι Γ. Ζαμπέτας, Γ. Ζήκας, Κ. Παπαδόπουλος, Θ. Πολυκανδριώτης, Χρ. Νικολόπουλος, Τ. Μπίνης κ. ά. Η λαϊκή φωνή του Μ. Δημητριάδη προσφέρει μια εξαιρετική ερμηνεία, αναδεικνύοντας αυτό το σπάνιο υλικό.

Εξι χρόνια μετά το "Θα τραγουδήσω απόψε για μένα" ο Ηλίας Λιούγκος επιστρέφει στη δισκογραφία, κάνοντας το ξεκίνημα μιας νέας πορείας ως τραγουδιστής. "Κωμοπόλεις" είναι ο τίτλος του δίσκου, που στη σύνθεση φέρουν την υπογραφή του Ηλ. Λιούγκου και στο στίχο της Ζωής Παναγιωτοπούλου. Τα τραγούδια, κομμάτια που ισορροπούν ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, ερμηνεύουν ο Ηλ. Λιούγκος και η Μόρφω Τσαϊρέλη. Μια ενότητα τραγουδιών, που ερωτοτροπούν με τις παιδικές μνήμες και μαρτυρούν την άποψη του δημιουργού για το σύγχρονο λαϊκό τραγούδι.

"Του ταξιδιού τα κίβδηλα" είναι ο τίτλος του νέου δίσκου του Θεσσαλονικιού συνθέτη Γιώργου Καζαντζή,σε στίχους των Γ. Χρονά, Μ. Ρασούλη, Γ. Τσατσόπουλου και Λ. Βαρίνου και ερμηνευτή τον Μιχάλη Παπαζήση.Τραγούδια, κάθε άλλο κίβδηλα, αλλά μελωδικά και ταξιδιάρικα. Στο δίσκο συμμετέχει και η Λιζέτα Καλημέρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ