Πέμπτη 23 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Συγκέντρωση εργαζομένων σήμερα

Συμμετέχουν και εργαζόμενοι από άλλους 30 δήμους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων έξω από το Δημαρχείο, ενώ συνεχίζουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που ξεκίνησαν τη Δευτέρα, αντιδρώντας στην απόφαση της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία καθαριότητας. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν εργαζόμενοι και από άλλους 30 δήμους της Αττικής, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και τρίωρη στάση εργασίας από τις 8 π.μ.-11 π.μ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν ακύρωση της απόφασης και προτείνουν την εφαρμογή του προγράμματος του δήμου από τις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, με την ταυτόχρονη πρόσληψη μονίμων εργαζομένων.

Η δημοτική αρχή, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων και των σκουπιδιών που έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται, προσπαθεί με διάφορους παράνομους τρόπους να σπάσει τον αγώνα των εργαζομένων. Προχτές το βράδυ, όπως άλλωστε είχε πράξει και το Σαββατοκύριακό, ανέθεσε την αποκομιδή των απορριμμάτων στην ιδιωτική εταιρεία Κωστούλα,ζητώντας μάλιστα αστυνομική συνοδεία. Οι εργαζόμενοι εμπόδισαν τα φορτηγά, τα οποία μάλιστα - όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι - δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας. Τελικά η εταιρία μάζεψε σκουπίδια μόνο από ένα μικρό κομμάτι της πόλης.

Χτες το πρωί η διοίκηση του δήμου κάλεσε νομίατρο, για να διαπιστώσει εάν υπάρχει πρόβλημα υγείας. Ο νομίατρος μετά το τέλος του ελέγχου διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα πρόβλημα υγείας και έδωσε διορία δύο ημερών για να μαζευτούν τα σκουπίδια. Ο νομίατρος, μιλώντας όμως στους εργαζόμενους, αποκάλυψε ότι δέχτηκε πιέσεις από τη δημοτική αρχή για να δώσει μικρότερη διορία αποκομιδής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ