Παρασκευή 24 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε εκκρεμότητα η ΣΟΦΤΕΞ

ΓΣΕΕ και εργαζόμενοι ζητούν άμεση υλοποίηση των επενδυτικών προγραμμάτων της χαρτοβιομηχανίας ΣΟΦΤΕΞ

Τη συναίνεση της Εθνικής Τράπεζας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της χαρτοβιομηχανίας ΣΟΦΤΕΞ,ώστε να υλοποιηθούν τα επενδυτικά προγράμματα της επιχείρησης, ζητούν ΓΣΕΕ και εργαζόμενοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν χτες σύσκεψη, με τη συμμετοχή του προεδρείου της ΓΣΕΕ και εκπροσώπων των σωματείων εργαζομένων από τα εργοστάσια ΑΘήνας και Δράμας,από την Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και από το Εργατικό Κέντρο Δράμας.

Οπως τονίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, είναι αναγκαία η άμεση υλοποίηση των επενδυτικών προγραμμάτων που η έγκρισή τους εκκρεμεί στα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης. Σημειώνει επίσης ότι η καθυστέρηση έγκρισης των δύο προγραμμάτων - 4,7 δισ. δρχ. για την Αθήνα και 3,2 δισ. δρχ. για τη Δράμα - "αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη και εξέλιξη της επιχείρησης".

Επισημαίνεται ακόμα, ότι η ΣΟΦΤΕΞ απασχολεί 2.500 εργαζόμενους, είναι η μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία παραγωγής χάρτου και καλύπτει το 35% της εγχώριας αγοράς. Ειδικά το εργοστάσιο της Δράμας είναι το μοναδικό με καθετοποιημένη παραγωγή. Ο Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων - συνεχίζει η ανακοίνωση - που είναι ο κύριος μέτοχος της επιχείρησης, έχει αποδεχτεί τη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, για την οποία πρέπει να συμφωνήσει και η Εθνική Τράπεζα που κατέχει το υπόλοιπο μετοχικό κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ