Παρασκευή 24 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Φρένο" στην ασυδοσία

Την παρέμβαση της κυβέρνησης για τον έλεγχο του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ζητά το ΚΚΕ

Την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων,η απελευθέρωση του οποίου έχει δημιουργήσει δεκάδες προβλήματα στους εμποροϋπαλλήλους και τους μικρούς εμπόρους,έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης,με επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Συγκεκριμένα, ερωτάται ο υπουργός, γιατί δεν παρεμβαίνει με νομοθετικές πρωτοβουλίες όπου χρειάζεται, προκειμένου να ρυθμιστεί με ικανοποιητικό τρόπο το πρόβλημα του ωραρίου, πολύ περισσότερο μάλιστα που κάτι τέτοιο δε θα έχει κανένα οικονομικό κόστος για το κράτος.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, τονίζει στην Ερώτησή του: "Το πρόβλημα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είναι ένα από τα οξύτερα των μικρών εμπόρων, επαγγελματοβιοτεχνών, αλλά και των εμποροϋπαλλήλων. Για πολλοστή φορά βρίσκεται στην επικαιρότητα, ενώ υπάρχουν με σαφήνεια διατυπωμένα τα αιτήματα της μεγάλης πλειοψηφίας των ενδιαφερομένων για ουσιαστικό περιορισμό του σημερινού απελευθερωμένου ωραρίου. Ωστόσο, η κυβέρνηση επικαλούμενη διάφορα προσχήματα αρνείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται μια κατάσταση που έχει αρνητικότατες επιπτώσεις για τους μικρομεσαίους και τους εμποροϋπαλλήλους και ευνοεί τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ