Παρασκευή 24 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πικετοφορία στο εμπορικό τρίγωνο

Πικετοφορία στο εμπορικό τρίγωνο πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας τους στις 29 Μάη

Πικετοφορία στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας πραγματοποιούν σήμερα, στις 4.30 το απόγευμα, συνδικαλιστές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Α.Ε. και Γραφείων,στα πλαίσια των εξορμήσεών τους σε χώρους δουλιάς, για την προετοιμασία της πανελλαδικής τους απεργίας στις 29 του Μάη.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και στις υπηρεσίες αγωνίζονται από κοινού ενάντια στη λιτότητα, την ακρίβεια και την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων. Οι εμποροϋπάλληλοι αντιδρούν με την απεργία στην αδιαφορία που επιδεικνύουν οι εργοδότες του εμπορίου για την υπογραφή της κλαδικής Σύμβασης Εργασίας και στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Από την πλευρά τους οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αγωνίζονται ανάμεσα στα άλλα και για υπογραφή ικανοποιητικής Σύμβασης Εργασίας. Να σημειωθεί ότι η κλαδική Σύμβαση Εργασίας τους παραπέμφθηκε εν αγνοία τους στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας με απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων!

Τα αποτελέσματα των εξορμήσεων κρίνονται από τους συνδικαλιστές ως ιδιαίτερα θετικά σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση των εργαζομένων,ενώ παρόμοιες εξορμήσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις της χώρας. Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης καλεί με τη σειρά της όλους τους εμποροϋπαλλήλους της πόλης να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στις 10 π.μ. για να διεκδικήσουν δυναμικά: Μονοετή Σύμβαση Εργασίας, ουσιαστικές αυξήσεις, ΑΤΑ, κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής, κατάργηση του ωρομισθίου, μέτρα για το ωράριο, υλοποίηση των ώριμων αιτημάτων του κλάδου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ