Παρασκευή 24 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απαράδεκτο και αντεργατικό!

Τον αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου για τη δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας, καταγγέλλει το Συνδικάτο Κλάδων Ενδυσης Αττικής

Απαράδεκτο και αντεργατικό χαρακτηρίζει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την ανεργία, σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Κλάδων Ενδυσης Αττικής και ζητά την απόσυρσή του. Οπως επισημαίνει το Συνδικάτο, στόχος του νομοσχεδίου είναι η παράδοση του ΟΑΕΔ και των 220 δισ. δρχ. του λογαριασμού του στους εργοδότες, η αλλαγή του ρόλου του ΟΑΕΔ,η σταδιακή κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας, το πέρασμα της εκπαίδευσης και κατάρτισης στους εργοδότες, η συνέχιση της απαράδεκτης κατάστασης με τη μη νομιμοποίηση των αλλοδαπών. Τονίζει δε ότι τυχόν εφαρμογή του θα επιφέρει απολύσεις και "μαύρη εργασία" μιας και όλοι οι εργοδότες θα θέλουν να έχουν εργάτες με "μερίδια εργασίας".

Το Συνδικάτο υπογραμμίζει ότι αυτή την περίοδο οργιάζουν οι απολύσεις σε εργοστάσια του κλάδου, όπως σε ΠΡΟΦΙΝ, ΔΡΟΣΟ, ΚΑΒΒΑΔΙΑ, ELITE, ΜΟΥΡΙΑΔΗ, ΔΟΥΜΑ, ΜΟΚΑΣΣΙΝΟ, ΖΗΡΟ κ. ά. Ομως, όπως σημειώνει, σε αυτά δεν υπάρχουν παρεμβάσεις από το υπουργείο Εργασίας, αλλά υπάρχουν παρεμβάσεις στα χρήματα των ανέργων.

Το Συνδικάτο διεκδικεί: Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και διπλασιασμό του χρόνου επιδότησης, 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο με ταυτόχρονη αύξηση των αποδοχών. Μέτρα για στήριξη και ανάπτυξη του κλάδου με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νομιμοποίηση των αλλοδαπών εργατών. Για τη συντονισμένη αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων, το Συνδικάτο καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου στην Αττική, σε σύσκεψη την Πέμπτη 30 Μάη, στις 6.30 το απόγευμα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ