Κυριακή 26 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σήμερα και αύριο οι εκλογές στον ΙΣΑ

Οι κομμουνιστές και οι προοδευτικοί γιατροί στηρίζουν τη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών

Αρχίζουν σήμερα, και ολοκληρώνονται αύριο, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΙΣΑ), καθώς και την για ανάδειξη αντιπροσώπων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Την ψήφο των γιατρών της Αθήνας διεκδικούν οχτώ παρατάξεις. Οι κομμουνιστές και προοδευτικοί γιατροί στηρίζουν στις εκλογές τη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ - Γ). "Κύρια επιδίωξή μας μέσα απ' αυτές τις εκλογές είναι να αποκτήσουν ο ΙΣΑ και ο ΠΙΣ την εμπιστοσύνη των γιατρών μέσα από δραστική αλλαγή στο συσχετισμό δυνάμεων", επισημαίνει η ΔΗΠΑΚ - Γ στο εκλογικό της πρόγραμμα, στο οποίο περιλαμβάνονται οι προτάσεις για τους νοσοκομειακούς και ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, το φάρμακο, την τεχνολογία και τους νέους γιατρούς.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο του Πεπονή έχει δημιουργήσει έντονα εσωπαραταξιακά προβλήματα στην ΠΑΣΚ Γιατρών. Επισήμως η ΠΑΣΚ τάχτηκε σε συνέντευξη Τύπου υπέρ της άρσης της μονιμότητας των νεοεισερχομένων γιατρών στο ΕΣΥ, ενώ ο τομέας υγείας του ΠΑΣΟΚ και μια ομάδα νοσοκομειακών υποψηφίων γιατρών για τις εκλογές του ΙΣΑ με ανακοινώσεις τους δήλωσαν την προσήλωσή τους στη μονιμότητα των γιατρών.

Εκλογικά τμήματα για τις εκλογές του ΙΣΑ υπάρχουν στα παρακάτω νοσοκομεία: Ερυθρός Σταυρός,(ψηφίζουν οι γιατροί που το όνομά τους αρχίζει από Α, Β και Δ), Αγία Σοφία (Γ, Ε, Ζ, Η, Θ, Ι και Λ), Αρεταίειο (Μ και Ν), Ελπίς (Ξ, Ο και Π) και Ελενα Βενιζέλου (Κ, Ρ, Σ, Τ, Υ, Φ, Χ, Ψ και Ω).

Στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα και αύριο γίνονται και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) και την ανάδειξη αντιπροσώπων στον ΠΙΣ. Στις εκλογές κατεβαίνουν εφτά παρατάξεις και δύο ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Τις ίδιες μέρες γίνονται και οι εκλογές στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ