Τετάρτη 29 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παχυλά τα κέρδη της τσιμεντοβιομηχανίας

Βελτίωση παρουσίασαν για το 1995 τα οικονομικά αποτελέσματα της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ, αλλά και του ομίλου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρία χτες, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της, οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 7,8%, σε 98,2 δισ. δρχ. ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου ήταν αυξημένα κατά 7,8% σε 11,8 δισ. δρχ.

Ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρίας αυξήθηκε κατά 9,5% σε 64 δισ. δρχ. και τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 10,1%. Τα καθαρά προ φόρων κέρδη εμφανίζονται βελτιωμένα κατά 33,4%, υποβοηθούμενα από την αύξηση των εσόδων από συμμετοχές και τη μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων. Οι προβλέψεις της εταιρίας για το 1996 εμφανίζονται αισιόδοξες, αφού εκτιμάται ως θετικός παράγοντας η πώληση των "Τσιμέντων Χαλκίδας", η οποία δημιουργούσε αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά.

Υπενθυμίζεται, ότι αύριο, πραγματοποιείται η ετήσια γενική συνέλευση της ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ, όπου θα διαφανούν και οι προθέσεις των Ιταλών για την εξαγορά πακέτου μετοχών που κατέχει η Εθνική Τράπεζα, καθώς και των "Τσιμέντων Χαλκίδας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ