Τετάρτη 29 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συσκέπτονται για δαπάνες, συντάξεις και μισθολόγιο

Διαδοχικές συσκέψεις θα έχει από σήμερα και ως την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να καταλήξει στις τελικές αποφάσεις για τις περικοπές δαπανών, τις αυξήσεις σε χαμηλοσυνταξιούχους και το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο

Διαδοχικές συσκέψεις θα έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο επόμενο τριήμερο από σήμερα ως και την Παρασκευή, για θέματα που αφορούν τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και γενικά τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Συγκεκριμένα:

  • Σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, αναμένεται να συναντηθεί με τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου,Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλου και τους οικονομικούς του συμβούλους Ν. Χριστοδουλάκη και Τ. Γιαννίτση, με αντικείμενο το πρόσφατο πόρισμα για τις περικοπές δαπανών στο δημόσιο τομέα. Πρόκειται για το γνωστό πόρισμα, που προτείνει μεταξύ άλλων δραστικές περικοπές σε δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα, στις συντάξεις των πολύτεκνων και των αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, καθώς και συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών του δημοσίου.
  • Αύριο Πέμπτη,αναμένεται να πραγματοποιηθούν δύο συσκέψεις. Η πρώτη, μεταξύ των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και αφορά τη δρομολογούμενη - εδώ και χρόνια!!! - σύσταση Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύσταση του συγκεκριμένου φορέα είχε εξαγγελθεί επί υπουργίας Σημίτη στο υπουργείο Εμπορίου, με αφορμή τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα νοθείας, που παρατηρούνται στην αγορά, εξαιτίας του καθεστώτος πλήρους απελευθέρωσης. Η δεύτερη αυριανή σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή πέραν των οικονομικών υπουργών, των υπουργών Εργασίας και Δημόσιας Διοίκησης, αφορά στην πολιτική επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που σχετίζεται, προφανώς, με τη σύσταση επιτροπής για την κατάρτιση νέου μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους.
  • Μεθαύριο Παρασκευή,αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών, επίσης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, σχετικά με το πόρισμα της επιτροπής του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι με καθυστέρηση 6 περίπου μηνών - από τότε που ανακοινώθηκε επίσημα η εισοδηματική πολιτική του 1996 για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους - δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με αρ. φύλλου 90 και ημερομηνία έκδοσης 27 Μάη 1996, ο νόμος 2399 που διευρύνει και φέτος την πραγματική μείωση των μισθών και συντάξεις με τις γνωστές αυξήσεις του 2,5% + 2,5%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ