Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Ενέχεται και ο πρώην πρωθυπουργός;

ΜΑΔΡΙΤΗ. -

Ο πρώην αρχηγός της ισπανικής πολιτοφυλακής, Λουίς Ρολντάν κατέθεσε χτες ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Φελίπε Γκονζάλες ήταν απόλυτα ενημερωμένος σχετικά με τις Αντιτρομοκρατικές Ομάδες Θανάτου (GAL) που καταδίωκαν τους Βάσκους αυτονομιστές, μετέδωσε χτες το κρατικό ραδιόφωνο.

Ωστόσο, ο Γκονζάλες έχει επανειλημμένα αρνηθεί τη συμμετοχή του ή άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων στην υπόθεση των παραστρατιωτικών ταγμάτων θανάτου.

Πάντως, ο Λουίς Ρολντάν, που βρίσκεται στη φυλακή για διαφθορά, εμφανίστηκε κατόπιν δικού του αιτήματος ενώπιον του δικαστή Εδουάρδο Μονέρ του Ανώτατου Δικαστηρίου, ως μάρτυρας στην υπόθεση των Αντιτρομοκρατικών Ομάδων Θανάτου, που είναι υπεύθυνες για τουλάχιστον 27 δολοφονίες από το 1983 μέχρι το 1987. Ο πρώην αρχηγός της ισπανικής πολιτοφυλακής υποστήριξε ότι ένας πρώην υπουργός Εσωτερικών, της κυβέρνησης του Γκονζάλες, του είπε το 1990 ότι ο Γκονζάλες "γνώριζε τα πάντα" σχετικά με τις GAL.

Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από τον πρώην πρωθυπουργό μιας και βρίσκεται στο εξωτερικό για διακοπές.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλη, ο δικαστής Μονέρ είχε τονίσει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να φέρουν τον Γκονζάλες αναμειγμένο στις Ομάδες Θανάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ