Παρασκευή 31 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ"
Η παράταξη που στέκεται στο πλευρό των μικρεμπόρων

Ανακοίνωση - κάλεσμα της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" στους εμπόρους του Πειραιά να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της παράταξης στις εκλογές της 11 και 12 Ιούνη

Τις εσωτερικές διαμάχες και τα ψευτοδιλήμματα που βάζουν οι άλλες δύο παρατάξεις στον Εμπορικό Σύλλογο του Πειραιά, που στην ουσία υποστηρίζουν τα ίδια συμφέροντα των μεγάλων και ισχυρών εμπόρων της πόλης σε βάρος των μικρών και μεσαίων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων" και καλεί τους εμπόρους να ψηφίσουν στις εκλογές της 11 και 12 Ιούνη τη μόνη δύναμη που στέκεται πραγματικά στο πλευρό τους, την "Αγωνιστική Συνεργασία".

Ο "Ρ" παραθέτει τα κυριότερα αποσπάσματα από την ανακοίνωση:

"Οπως είναι γνωστό, στις 11 και 12 Ιούνη θα γίνουν οι αρχαιρεσίες στον Εμπορικό Σύλλογο του Πειραιά για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπων για την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής.

Οι εκλογές αυτές βρίσκουν τους εμπόρους της πόλης του Πειραιά φορτωμένους με χίλια δυο προβλήματα παλιά και καινούρια και με την αγωνία για το μέλλον των επιχειρήσεών τους και την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους να βρίσκεται στην κορύφωσή της.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τους έρχεται καπάκι και το ψευτοδίλημμα που κυριαρχεί αυτόν τον καιρό για τις εκλογές του συλλόγου: "Τι να ψηφίσω; Κεφάλα ή Δανηλάτο;".

Είναι γνωστό σε όλους ότι στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά από το 1978 μέχρι σήμερα κυριαρχούν δύο συνδικαλιστικές πολιτικές: Η μία είναι εκείνη που εκφράζει τα συμφέροντα των μεγάλων εταιριών και επιχειρήσεων και υποστηρίζεται από τη ΔΑΚΜΜΕ και η άλλη που αγωνίζεται για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ.

Στην πρώτη, λοιπόν, η φαγωμάρα για την καρέκλα του προέδρου έρχεται από μακριά, όταν ο κύριος Μπήτρος μεταβίβασε την προεδρία και παραχώρησε την καρέκλα στον κύριο Πολυχρονόπουλο και αυτός με τη σειρά του την καρέκλα στον κύριο Κεφάλα. Ετσι, ικανοποιήθηκαν όλοι εκτός από τον κύριο Δανηλάτο. Γι' αυτό οι Κεφάλας - Καψάλης τον τοποθέτησαν στην καρέκλα του προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αττικής Ομορων Νομών και Νησιών Αιγαίου.

Τι μεσολάβησε σήμερα και έχουν γίνει πάλι "μαλλιά - κουβάρια" Κεφάλας και Δανηλάτος; Τι περίεργες συμμαχίες έχουν γίνει ανάμεσα σ' αυτούς που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν στα μαχαίρια και εκτόξευαν βαριές κατηγορίες ο ένας για τον άλλο; Τι υποσχέσεις έχουν δοθεί, ώστε να μετακινούνται σύμβουλοι και μη από το συνδυασμό Κεφάλα στο συνδυασμό Δανηλάτου και αντιστρόφως; Ποιοι είστε τελοσπάντων εσείς που στο παρασκήνιο φτιάχνετε προέδρους, γραμματείς κλπ., αδιαφορώντας για το μικρό και μεσαίο έμπορο και συνδικαλιστικό φορέα του ΕΣΠ;

Ολοι εσείς, βάλτε καλά στο μυαλό σας ότι η παράταξή μας, η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Πειραιά" θα είναι απέναντί σας με το μέρος των μικρών και μεσαίων εμπόρων της πόλης για να σας αντιπαλέψει και σήμερα που είστε σε ξεχωριστούς συνδυασμούς και αύριο που θα είστε πάλι σε ένα και μοναδικό, στο όνομα της ενότητας, πάνω στην οποία έχετε ασελγήσει επανειλημμένα.

Οχι, συνάδελφοι! Μην τους αφήνετε άλλο να σας υποτιμούν και να σας θεωρούν "αγκιστρωμένο ψάρι". Τώρα που θα έρθουν οι εκλογές και θα σας ξεσκονίζουν, τώρα θα σας θυμηθούν.

Συνάδελφε, πρέπει να κάνεις το καθήκον σου απέναντι στον Εμπορικό Σύλλογο. Να έρθεις στη γενική συνέλευση στις 10 Ιούνη, όπου θα δεις και θα ακούσεις πρωτόγνωρα πράγματα για τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας. Και αφού δεις την παράσταση που θα δώσουν οι δύο μονομάχοι, πιστεύουμε ότι η συνείδησή σου θα σε οδηγήσει στην καθαρή από κάθε άποψη λύση που σου προτείνουμε σαν "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων"" .


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ