Παρασκευή 31 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το πρόγραμμα θεραπευτικού τουρισμού του ΕΟΤ

Πρόγραμμα θεραπευτικού κοινωνικού τουρισμού, συνολικού ύψους 150 περίπου εκατ. δρχ., εφαρμόζει για 5.000 χαμηλόμισθους και συνταξιούχους του δημοσίου και λοιπών Ταμείων, εκτός ΙΚΑ, ο ΕΟΤ μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη. Παράλληλα, αρχίζει για πρώτη φορά φέτος η υλοποίηση αντίστοιχου προγράμματος του οργανισμού σε συνεργασία με το ΙΚΑ, το οποίο απ' τη μεριά του συνεισφέρει το ποσό των 400 εκατ. δρχ. προς κάλυψη 12.000 θέσεων για ισάριθμους συνταξιούχους του Ταμείου. Οι τελευταίοι, στην προκειμένη περίπτωση, καλύπτονται από το ΙΚΑ με το ποσό των 2.700 δρχ. ημερησίως, αλλά υποχρεούνται με συμμετοχή ενός γεύματος εντός του ξενοδοχείου καθημερινά, το οποίο στοιχίζει 2.000 δρχ. Στα προγράμματα συμμετέχουν τα ΞΕΝΙΑ, που λειτουργούν με αυτεπιστασία, καθώς και ιδιωτικά καταλύματα που λειτουργούν μέσα ή κοντά σε λουτροπόλεις.

Ειδικότερα τώρα για το πρόγραμμα των πλην ΙΚΑ συνταξιούχων, η συμμετοχή κατ' άτομο ανέρχεται σε 1.000 δρχ. την ημέρα (από 11 μέχρι 15 διανυκτερεύσεις - συμπεριλαμβάνεται πρωινό), για τους μήνες Ιούλη και Αύγουστο και 500 δρχ. την ημέρα για το υπόλοιπο διάστημα. Στη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ, επισημαίνεται πως αν το ξενοδοχείο διαθέτει εστιατόριο, η διεύθυνση υποχρεούται να παρέχει γεύμα,το κόστος του οποίου δε θα πρέπει να ξεπερνά τις 2.000 δρχ. και θα βαρύνει αποκλειστικά το δικαιούχο, ενώ θα παρέχεται έκπτωση 20% και στις υπόλοιπες καταναλωτικές δαπάνες.

Για τη χορήγηση δελτίων, η ημερομηνία διάθεσης των οποίων θα καθοριστεί εντός του Ιούνη, απαιτείται εκκαθαριστικό σημείωμα Εφορίας, το οποίο δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 3,5 εκατ. δρχ. για ένα συνταξιούχο ή τα 5 εκατ. δρχ. για ζευγάρι συνταξιούχων, προσαυξανόμενο κατά 500.000 δρχ. για κάθε προστατευόμενο μέλος. Απαιτείται, επίσης, βιβλιάριο ασθένειας, αστυνομική ταυτότητα και ιατρική γνωμάτευση του αρμόδιου για κάθε Ταμείο γιατρού, που να επιβεβαιώνει την ανάγκη λουτροθεραπείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ