Παρασκευή 31 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑ ΒΟΛΟΥ
Αβέβαιη η απασχόληση για τους 520 εργαζόμενους

Η υπουργός Ανάπτυξης υποσχέθηκε... επιτάχυνση των διαδικασιών εκκαθάρισης του εργοστασίου και όχι λύσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας του

Η άρνηση της κυβέρνησης να δώσει βιώσιμη λύση στην υπόθεση της "Βαμβακουργίας Βόλου" και γενικότερα του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, επαναβεβαιώθηκε χθες κατά τη διάρκεια σύσκεψης της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με εκπροσώπους των εργαζομένων, βουλευτές και φορείς του Νομού Μαγνησίας. Τόσο η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου όσο και ο υφυπουργός Φοίβος Ιωαννίδης, εξέφρασαν απλώς τις "ελπίδες" τους ότι ο διαγωνισμός που αποφάσισαν οι πιστώτριες τράπεζες θα έχει θετικά αποτελέσματα, αφήνοντας την επιχείρηση και τους 520 εργαζόμενους σε αυτή ουσιαστικά στην τύχη τους. Η μόνη δέσμευση της Βάσως Παπανδρέου προς τους εργαζόμενους ήταν ότι θα προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες της εκκαθάρισης. Ενώ ο Φοίβος Ιωαννίδης ότι θα πιέσει τις τράπεζες να καταβάλουν στους εργαζόμενους το υπόλοιπο 50% των οφειλομένων ημερομισθίων τους.

Οπως είναι ήδη γνωστό, σήμερα συζητείται στο Εφετείο Λάρισας η αίτηση των πιστωτριών τραπεζών για υπαγωγή της "Βαμβακουργίας Βόλου", σε καθεστώς εκκαθάρισης, ενώ θα ακολουθήσει πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ