Σάββατο 1 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σκανδαλώδη προνόμια στον Λελάκη

ΧΑΛΙΚΙΔΑ.-

Ιδιαίτερη προνομιακή μεταχείριση από την κυβέρνηση απολαμβάνει ο εφοπλιστής Λελάκης,στον οποίο έχουν επινοικιαστεί απ' το '89, τα Ναυπηγεία Αυλίδας έναντι εξευτελιστικού τιμήματος και ο οποίος σταμάτησε να καταβάλλει ακόμα και τις δόσεις από την τελευταία ρύθμιση των χρεών του, χωρίς να έχει "κουνηθεί φύλλο" μέχρι στιγμής.

Επιπλέον, ο εφοπλιστής δεν τηρεί ούτε την υποχρέωσή του να καταβάλλει το 2% του μηνιαίου τζίρου και ούτε εκπληρώνει τις άλλες συμβατικές του υποχρεώσεις. Μάλιστα, από την τελευταία ρύθμιση που έγινε για τα 400 εκατ. δραχμές χρέη του - από τη μη καταβολή του 2% και των ενοικίων - κατέβαλε μόνο τις τρεις πρώτες δόσεις, δηλαδή περίπου 120 εκατ. δρχ. και έκτοτε σταμάτησε να πληρώνει.

Οι "επιδόσεις" του εφοπλιστή δε σταματούν εδώ. Σε αρκετά δισεκατομμύρια δραχμές ανέρχονται τα δάνεια που έχει λάβει κατά καιρούς από διάφορες τράπεζες, όπως από την Εθνική, προκειμένου να πραγματοποιήσει συγκεκριμένους στόχους, που ποτέ δεν υλοποιούνται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιδότηση ενός δισ. δρχ. που πήρε για τη μετασκευή πλοίου σε κρουαζιερόπλοιο, με τον όρο να υψώσει την ελληνική σημαία, ειδάλλως τα χρήματα θα επιστρέφονταν. Η ελληνική σημαία ποτέ δεν υψώθηκε, αλλά ούτε και τα χρήματα επιστράφηκαν! Την ίδια στιγμή οι καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών των εργαζομένων έχουν γίνει καθεστώς.

Το σκηνικό αναμένεται να επαναληφθεί, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, στους στόχους του εφοπλιστή είναι μια νέα επιδότηση δισ. δρχ., για μετατροπή σε κρουαζιερόπλοιο μεγάλου καραβιού που έχει πάρει από ανατολική χώρα, καθώς και η ανανέωση της σύμβασης με την ΕΤΒΑ, η οποία λήγει την 1η Γενάρη του '97, αξιοποιώντας σαν εκβιαστικό ατού τους ίδιους τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ