Σάββατο 1 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Σε αντίσταση καλεί η "Συσπείρωση"

Την "εγκληματική" πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί τα Ναυπηγεία Ελευσίνας στη συρρίκνωση και τη διάλυση, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και επισημαίνει πως στόχος των δήθεν μέτρων "κοινωνικής προστασίας" που αποφάσισε η κυβέρνηση είναι η δραστική μείωση του προσωπικού (κατά 420 άτομα σε πρώτη φάση), ώστε πιο γρήγορα να ξεπουληθεί σε έναν νέο ιδιώτη.

Οπως σημειώνει η παράταξη, παρά το γεγονός ότι Περατικός παράτησε τα ναυπηγεία, αφήνοντας χρέη 22 δισ. δραχμών (τώρα ζητά 20 δισ. δρχ. γιατί ζημιώθηκε), η κυβέρνηση εκβιαστικά και με τη συναίνεση της πλειοψηφίας του σωματείου, έθεσε τα ναυπηγεία σε εκκαθάριση για να τα ξεπουλήσει σε έναν νέο ιδιώτη. Επισημαίνει, δε, πως το επιχείρημα τότε της πλειοψηφίας για την αποδοχή της εκκαθάρισης ήταν ότι έτσι θα αγωνιστούν από καλύτερες θέσεις και διερωτάται: "Μετά από 9 μήνες στην εκκαθάριση και σήμερα που ανακοινώθηκαν οι πρώτες αποφάσεις για τα λεγόμενα κοινωνικά μέτρα, είμαστε από καλύτερες θέσεις για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του ναυπηγείου; ". Υπογραμμίζει δε ότι η εμμονή της πλειοψηφίας στην ίδια λογική, αν δεν είναι από συνδικαλιστική άγνοια, τότε μπορεί να κατηγορηθεί για ξεπούλημα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Επίσης επισημαίνει ότι τα λεγόμενα μέτρα "κοινωνικής προστασίας" βάζουν σε ομηρία όλους τους εργαζόμενους και σημειώνει ότι η πλειοψηφία δεν ενημερώνει τους συναδέλφους για τη μόνιμη ανεργία που τους περιμένει όταν φύγουν "οικειοθελώς", δε βοηθάει τους προσυνταξιοδοτηθέντες να κατανοήσουν τον αγώνα που χρειάζεται για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, όπως και το ότι με τις μετατάξεις ένας σοβαρός αριθμός εργαζομένων γίνεται έρμαιο πελατειακών σχέσεων με τους πολιτικάντηδες της σημερινής πολιτικής.Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν ενάντια σε αυτούς που θέλουν τη διάλυση των ναυπηγείων και προτείνει: Να σταματήσει η εκκαθάριση τώρα και να διοριστεί διοίκηση απ' το δημόσιο. Να γίνουν οι επενδύσεις τώρα, να διαμορφωθούν στις σημερινές τιμές τα έργα του Πολεμικού Ναυτικού και του ΟΣΕ. Να παρέμβει η επιχείρηση στα μεγάλα έργα. Να "παγώσουν" οι διαδικασίες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Μόνο με τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα έχουν μέλλον τα ναυπηγεία στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ