Πέμπτη 6 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Κινητοποιήσεις και προειδοποιητικές απεργίες

Στις 15 Ιούνη η μεγάλη διαδήλωση ενάντια στα μέτρα λιτότητας

ΒΟΝΝΗ.-

Κινητοποιήσεις και προειδοποιητικές απεργίες σε διάφορους κλάδους σε ολόκληρη τη Γερμανία πραγματοποιήθηκαν χτες, λίγες μέρες μόλις πριν την κεντρική διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα λιτότητας, που διοργανώνει η Ομοσπονδία των Συνδικάτων (DGB) στη Βόννη στις 15 τουΙούνη.

Χαρακτηριστική είναι η συμμετοχή των εργαζομένων κυρίως στη νότια Γερμανία, όπου μόνο στη Στουτγκάρδη και το Μάνχαϊμ συμμετείχαν 15.000 εργαζόμενοι. Στην πόλη του Κάσελ πραγματοποιήθηκαν πορείες με συμμετοχή 8.000 ενάντια στην "κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους" και την "καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων".

Σε μια σειρά επιχειρήσεων - όπως στην "Bosch", την "Porsche" και την "SEL - Alkatel" - οι συνδικαλισμένοι εργάτες του IG - Metall σταμάτησαν την εργασία τους μια ώρα νωρίτερα επειδή οι διοικήσεις αυτών των μονάδων παραγωγής απαγόρευσαν ένα προγραμματισμένο δεκάλεπτο διαμαρτυρίας.

Στο μεταξύ, η γερμανική οικονομία συνεχίζει, σε επίπεδο στατιστικών δεικτών, να "κατηφορίζει". Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Στατιστικής, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 1996 κατά 0,5%, αναπτυξιακή κατολίσθηση υπέστη ο οικοδομικός κλάδος με μείωση 11,8% λόγω του παρατεταμένου χειμώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ