Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΑΧΡΕΪΝ
Εξουδετερώθηκε πραξικόπημα από μουσουλμάνους

ΜΑΝΑΜΑ.-

Διπλωματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Ιράν και στο Μπαχρέιν μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης του εμιράτου, ότι εξουδετερώθηκε πραξικόπημα που κατευθυνόταν από την Τεχεράνη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στις αρχές της βδομάδας, ο υπουργός Πληροφοριών του Μπαχρέιν Μοχάμεντ αλ Μουτάβα υποστήριξε ότι η συνωμοσία κατά του Σεϊχη Αλ Καλίφα και της οικογένειάς του, που κυβερνούν το εμιράτο, σχεδιάστηκε από το Ιράν και είχε ως στόχο την εγκαθίδρυση σιιτικής μουσουλμανικής κυβέρνησης στη χώρα, στη θέση της σουνιτικής οικογένειας αλ Καλίφα. Ο Μουτάβα είπε ότι έχουν συλληφθεί, τουλάχιστον, 29 άτομα, ότι έχει κατασχεθεί πολεμικό υλικό και ότι ανακλήθηκε ο πρέσβης του Μπαχρέιν από την Τεχεράνη. Σε ανάκληση του πρεσβευτή της από τη Μανάμα προχώρησε και η Τεχεράνη, η οποία αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Την ανησυχία τους για την πιθανή ανάμειξη της Τεχεράνης, εξέφρασαν οι ΗΠΑ. Αξίζει, βέβαια, να υπενθυμιστεί ότι μετά την κατάργηση του Συντάγματος και τη διάλυση του Κοινοβουλίου στα μέσα της δεκαετίας του '70 από την οικογένεια Καλίφα, η αντιπολίτευση, στην οποία συμπράττουν και ισλαμικές οργανώσεις, ζητά επιμόνως την επαναφορά της συνταγματικής νομιμότητας και της δημοκρατίας και έχουν επανειλημμένως σημειωθεί αιματηρές συγκρούσεις και πολυάριθμες συλλήψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ