Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ
Επιβεβαίωση της στενής συνεργασίας

ΒΟΝΝΗ.-

Τρίωρη συνομιλία με τον Γάλλο Πρόεδρο, Ζακ Σιράκ, είχε χτες ο Γερμανός καγκελάριος, Χέλμουτ Κολ, στο Παρίσι, ύστερα από την απόφαση των δύο ηγετών να παρατείνουν τη γερμανογαλλική Σύνοδο Κορυφής, που διεξήχθη την Τετάρτη στην Ντιζόν της Βουργουνδίας.

Παρά το γεγονός ότι ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν πρόκειται να αναφερθεί στο περιεχόμενο των συνομιλιών με τον Σιράκ, πληροφορίες αναφέρουν ότι συζήτησαν σχετικά με την κατάσταση στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Ωστόσο, ο Σιράκ, αποχαιρετώντας τον Γερμανό καγκελάριο δήλωσε πως "επρόκειτο για μια καθαρά και αυστηρά φιλική συνομιλία".

Πάντως, πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι η πρόσκληση του Σιράκ προς τον Κολ και οι συνομιλίες τους περιεστράφησαν στα "προβληματικά" διμερή θέματα, σχετικά με τα κοινά αμυντικά προγράμματα, που "κινδυνεύουν" λόγω των περικοπών των δαπανών, καθώς και με τα προβλήματα "συμβατότητας" των γαλλικών και γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, ύστερα από τη γαλλική απόφαση για βαθμιαία μετάβαση σε επαγγελματικό στρατό.

Ομως, την Τετάρτη, τόσο ο Κολ όσο και ο Σιράκ διέψευσαν κατηγορηματικά την ύπαρξη προβλημάτων στη συνεργασία τους, χαριτολογώντας: "Μακάρι όλα τα ζευγάρια να ήταν σαν το γαλλογερμανικό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ