Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ξαφνική μείωση των επιτοκίων

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Η Τράπεζα της Αγγλίας προχώρησε χτες σε μείωση των επιτοκίων δανεισμού από 6% σε 5,75%, ενώ ακολούθησε η Δανία και η Γαλλία, με μειώσεις κάποιων επιτοκίων ειδικού δανεισμού.

Μερικοί αναλυτές εξέφρασαν τη σκέψη ότι η ενέργεια αυτή της Βρετανίας αποσκοπεί στο να τονωθεί η οικονομία της χώρας, μπροστά στις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν μέχρι το Μάη του 1997.

"Δε βλέπω καμιά οικονομική δικαιολογία για την περικοπή των επιτοκίων", δήλωσε ο Ρίτσαρντ Τζέφρεϊ, οικονομολόγος στα "Τσάρτερ Σεκιούριτις".

Παράλληλα ο Σάνγια Τζόσι, οικονομολόγος στο "Ντάιουα Γιούροπ", υποστήριξε επίσης ότι πίσω από αυτή την ενέργεια κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες.

Ωστόσο, ο οικονομολόγος της "Σίτιμπανκ", Μάικαλ Μπουρκ, είπε ότι οι μειώσεις στα επιτόκια "είναι απόλυτα δικαιολογημένες και θα έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα".

Αρκετές άλλες μεγάλες τράπεζες όπως "Μίντλαντς", "Νατουέστ" και "Μπάρκλεϊς" ανακοίνωσαν ότι θα περικόψουν και αυτοί από τη μεριά τους τα επιτόκια δανεισμού, ώστε να ταυτιστούν με την Τράπεζα της Αγγλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ