Σάββατο 8 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οσο όσο

Εργάτες "όσο όσο", σε τιμή ευκαιρίας και πολύ κάτω του κόστους, θα προσφέρει σε λίγο καιρό ο ΟΑΕΔ, εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με το οποίο λαμβάνονται "μέτρα πολιτικής για την απασχόληση και την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση".

Μέτρα μιας πολιτικής, που βάλθηκε να δώσει στους εργοδότες, με τον πιο επίσημο και κυρίως θεσμοθετημένο τρόπο, δισεκατομμύρια δραχμές, που ο ΟΑΕΔ θα ξόδευε - όπως έχει υποχρέωση - για τη στήριξη των ανέργων.

Μα, πέρα από τα νούμερα, τα 220 δισ. δραχμές, που υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν τα μέτρα, ιδιαίτερη σημασία έχει η πολιτική διάσταση αυτών των μέτρων. Η υλοποίηση, δηλαδή, για πρώτη φορά, της επιθυμίας του ΣΕΒ για μείωση και του μη μισθολογικού κόστους. Η υλοποίηση όλο και πιο συγκεκριμένα, επίμονα και μόνιμα, των κατευθύνσεων της "Λευκής Βίβλου" και της Συνόδου του Εσσεν.

Τέλος, άξιος λόγου είναι και ο εμπαιγμός των ανέργων. Κάποιοι από αυτούς ίσως βρουν εργασία για λίγους μήνες, αλλά κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη δουλιά τους και, τέλος, το αδιέξοδο θα ξανάρθει και τα περιθώρια θα στενεύουν. Γίνονται ανταλλάξιμο είδος ακόμα και οι άνθρωποι, όταν είναι άνεργοι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ