Σάββατο 8 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Απόλυτη επιτυχία στην απεργία

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στην "Καθημερινή", με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων έξι δημοσιογράφων της εφημερίδας. Αποτέλεσμα της απεργίας ήταν να μην κυκλοφορήσει χτες η "Καθημερινή".

Η ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε τις απολύσεις στην "Καθημερινή" στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, ενώ με ανακοίνωσή της ευχαριστεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και τις ενώσεις των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζόμενων στον Τύπο για τη συμπαράσταση στην απεργιακή κινητοποίηση.

To ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εμμένει στην απόφασή του να ανακληθούν αμέσως οι παράνομες, καταχρηστικές και προκλητικές απολύσεις των δημοσιογράφων της "Καθημερινής".

Η διοίκηση της ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ως παράνομες, καταχρηστικές και προκλητικές τις έξι απολύσεις δημοσιογράφων από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και σημειώνει ότι είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε διάστημα πέντε μηνών που η ιδιοκτησία της συγκεκριμένης εφημερίδας απολύει ομαδικά δημοσιογράφους. "Η ΠΟΕΣΥ - καταλήγει - δε θα παραμείνει αδιάφορη στην τακτική αυτή που στρέφεται εναντίον των εργαζομένων. Στηρίζει όλες τις ενέργειες τηςΕΣΗΕΑ και διακηρύσσει ότι με αποφασιστικότητα θα περιφρουρήσει τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για εργασία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ