Τρίτη 11 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πληθαίνουν τα κρούσματα αυταρχισμού

Καταγγελίες της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Υγειονομικών"

"Τα φαινόμενα τρομοκρατίας και πολιτικών διώξεων σε βάρος των κομμουνιστών συνδικαλιστών πολλαπλασιάζονται το τελευταίο διάστημα. Σηματοδοτούν και υποθάλπουν παραπέρα κλιμάκωση και σε βάρος όλων των υγειονομικών που παλεύουν και αγωνίζονται", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υγειονομικών" (ΔΕΥ).

Μετά τις διώξεις στην Κέρκυρα και τον "Ευαγγελισμό", υπογραμμίζει η ΔΕΥ, τώρα στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καρδίτσας οι κυβερνητικοί εγκάθετοι στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο αρνούνται τη νόμιμη και δίκαιη μετάταξη του στελέχους της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Υγειονομικών" Γιάννη Βαρσάμη στην οργανική θέση χειριστή - εμφανιστή, στο ακτινολογικό τμήμα, ενώ διαθέτει και τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα. Μάλιστα, συνεχίζει, ασκεί τα καθήκοντά του από τις 24.5.1993 με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο τον τιμώρησε και με πειθαρχική ποινή στέρησης μισθού πέντε ημερομισθίων, γιατί διαμαρτυρήθηκε έντονα γι' αυτή την κατάσταση.

Τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, συνεχίζει η καταγγελία, διαλέγουν και οι διοικήσεις της "Πολυκλινικής" - "Παμμακάριστου" και του "Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς" σε βάρος των παρασκευαστών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Το "κεντροαριστερό" πρόσωπο, υπογραμμίζει η ΔΕΥ, της κυβέρνησης Σημίτη, δεν αντέχει αυτούς που πάνε κόντρα στην αντιλαϊκή της πολιτική και στις μεθοδεύσεις της για πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας - ασφάλισης.

Η ΔΕΥ ζητά να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις και η τρομοκρατία και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ