Τρίτη 11 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Δικάζονται 156 αγρότες!

Η μαζικότερη δίκη κατά των αγροτών γίνεται σήμερα, στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, μετά από αγωγή του... τοπικού ΚΤΕΛ! Νέα προσπάθεια ποινικοποίησης των αγροτικών αγώνων

Εκδικάζεται σήμερα η αγωγή κατά των 156 αγροτών της Μαγνησίας γιατί, όπως κατηγορούνται, συμμετείχαν στον αποκλεισμό του δρόμου κατά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του περσινού Μάρτη. Η αγωγή έχει κατατεθεί από τη διοίκηση του τοπικού ΚΤΕΛ που ζητά αποζημιώσεις για διαφυγόντα, τάχα, κέρδη από τον αποκλεισμό των δρόμων!

Στην πραγματικότητα πρόκειται για κατευθυνόμενη επιχείρηση ποινικοποίησης των αγροτικών αγώνων και εκφοβισμού των αγροτών, ενόψει νέων μεγαλύτερων αγώνων που ωριμάζουν. Ετσι, μετά την πρόσφατη δίκη τριάντα αγροτών - στην οποία καταδικάστηκαν δέκα αγρότες με βαριές ποινές φυλάκισης μέχρι δέκα μήνες - σε δικαστήριο των Σερρών, για συμμετοχή τους σε παλιότερο συλλαλητήριο, η σημερινή δίκη είναι η μαζικότερη που "στήνεται" σε βάρος των αγροτών για τη συμμετοχή τους στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν τον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση του αγώνα τους. Είχαν αποφασίσει να συγκεντρωθούν σήμερα μπροστά στα δικαστήρια για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Απαίτηση των αγροτών είναι να σταματήσει η κυβέρνηση τον αυταρχικό κατήφορο και να παρέμβει για την απόσυρση της αγωγής κατά των αγροτών. Σε κάθε περίπτωση, τόνιζαν οι αγρότες, η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει πως η επιχείρηση ποινικοποίησης και εκφοβισμού δεν πρόκειται να σταματήσει τους αγροτικούς αγώνες, οι οποίοι, αντίθετα, θα φουντώνουν όσο ακολουθείται η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και δεν αντιμετωπίζονται τα αγροτικά προβλήματα.

Με ανακοίνωσή του το Αγροτικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ, εκφράζει την υποστήριξη του και συμπαραστέκεται με όλες τις δυνάμεις του στους διωκόμενους αγρότες, ενώ τονίζει ότι οι μαζικές δικαστικές διώξεις των αγροτών με βαριές και αστήριχτες κατηγορίες, δείχνουν ότι χρησιμοποιούνται οι πιο αυταρχικές μεθοδεύσεις για να καμφθεί η αγωνιστική αντίσταση των αγροτών κατά της καταστροφικής αντιαγροτικής πολιτικής. Το ΚΚΕ καλεί όλους τους αγρότες να εντείνουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιβίωση των νοικοκυριών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ