Τρίτη 11 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν για την καταστροφή

Ενημερωτικά φυλλάδια, σχετικά με την τεράστια καταστροφή που πρόκειται να συντελεστεί με την τσιμεντοποίηση του Πάρκου Ελευθερίας, μοίραζαν χτες στην είσοδο του Μεγάρου Μουσικής μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για τη σωτηρία του Πάρκου. Παράλληλα, ενημέρωναν τους προσερχόμενους για την αυριανή συζήτηση στο Ε Τμήμα του ΣτΕ της προσφυγής που έχει κάνει η Επιτροπή κατά του Προεδρικού Διατάγματος Λαλιώτη, με το οποίο μεγιστοποιείται και ολοκληρώνεται η καταστροφή του ιστορικού Πάρκου, με την κατασκευή ενός τετραώροφου υπόγειου κτιρίου, που ουσιαστικά εξυπηρετεί τα σχέδια της ολοκληρωτικής πολιτιστικής επικράτησης στην Ελλάδα του Χρ. Λαμπράκη. "Με τη σημερινή μας εκδήλωση θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για τα έργα κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ετοιμάζονται να γίνουν από τον Χρ. Λαμπράκη. Είναι μια ενέργεια που δεν προσβάλλει μόνο το πάρκο, αλλά και τον ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ - ΕΣΑ", δήλωσε ο γγ του Συλλόγου Εξορισθέντων Φυλακισθέντων 1967 - 1974, Δ. Πρωτοψάλτης.Ενώ ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, Μ. Σκλαβούνος,επισήμανε ότι "σήμερα ουσιαστικά γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, κάνοντας μια προσπάθεια για την προστασία του αστικού περιβάλλοντος".

"Πολιτισμός χωρίς περιβάλλον δεν υπάρχει", τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου "Λυκαβηττός", Α. Πολυγιάννη, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της για τη χρηματοδότηση των έργων καταστροφής από το ελληνικό δημόσιο.

Αργυρός κατά Λαμπράκη

Ερώτηση για την προκλητική χρηματοδότηση του συνεδριακού κέντρου του Μεγάρου Μουσικής από κοινοτικά κονδύλια και συγκεκριμένα με 11 εκατ. ECU (3,3 δισ. δρχ.) κατέθεσε στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Αργυρός. Μια ερώτηση με ιδιαίτερη σημασία, που φανερώνει παράλληλα ότι μαίνεται και σε άλλα επίπεδα ο πόλεμος μεταξύ των οικονομικών συμφερόντων, καθώς, όπως έχει ακουστεί, μια αποθήκη της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" στη Βαρυμπόπη αποτελεί μήλον της έριδος μεταξύ του βιομηχάνου και τέως προέδρου του ΣΕΒ, Στ. Αργυρού, και του μεγαλοεκδότη - μεγαλοεπιχειρηματία και προέδρου του Οργανισμού του Μεγάρου Μουσικής, Χρ. Λαμπράκη.

Ο Στ. Αργυρός, ορθότατα πάντως, ζητά να μάθει από την Επιτροπή με ποια κριτήρια, από ποιον και με ποιες διαδικασίες έγινε η χρηματοδότηση του Μεγάρου και αν η ίδια γνωρίζει αν πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση των προτεραιοτήτων στο χώρο του πολιτισμού. Επίσης, ρωτάει μεταξύ άλλων αν εξυπηρετείται η πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη, όταν από τα ίδια κονδύλια δίδεται για τα μουσεία και για την αναστήλωση και ανάδειξη μνημείων στη χώρα μας συνολική κοινοτική χρηματοδότηση 19,4 εκατ. ECU, ενώ για το Μέγαρο 11 εκατ. ECU!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ