Τρίτη 11 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα η συγκέντρωση και πορεία της ΕΦΕΕ

Συγκέντρωση σήμερα στις 6.00 π.μ. στα Προπύλαια και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας και το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε το ΚΣ της ΕΦΕΕ, απαντώντας έτσι στη συντηρητική πολιτική που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Το ΚΣ της ΕΦΕΕ καλεί όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις και μαζικές κινητοποιήσεις, ενώ μεθαύριο Πέμπτη καλεί σε σύσκεψη τους φορείς της εκπαίδευσης, την ΕΣΕΕ, τη ΓΣΕΕ, εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες, στις 6.00 μ.μ. στη Νομική, για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών.

Το ΚΣ της ΕΦΕΕ καλεί όλους τους συλλόγους μαζί να αγωνιστούν για κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, να μην αναγνωριστούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, να καταργηθεί το νομοσχέδιο και οι τροπολογίες που ψηφίστηκαν και υπονομεύουν το εκπαιδευτικό σύστημα. Παράλληλα, οι φοιτητές ζητούν κάλυψη των κενών με διορισμούς, τη μη εισαγωγή των πιστωτικών μονάδων, ουσιαστική αύξηση των δαπανών για την παιδεία, κατάργηση των διδάκτρων και συνέχιση της δωρεάν διανομής των συγγραμμάτων και της δωρεάν σίτισης και στέγασης, να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος και να μην υπαγορεύεται το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο των σχολών από τις ανάγκες των επιχειρήσεων, αλλά από τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ