Τετάρτη 12 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Με το βλέμμα στη Συνδιάσκεψη

Ανέβαλε χτες ο Μ. Εβερτ την ανακοίνωση των ονομάτων όσων θα στελεχώσουν την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του κόμματος και απλώς στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε ότι η σύνθεσή της θα καθοριστεί από τον Μ. Εβερτ, τον Γ. Βαρβιτσιώτη και τον Τζ. Τζαννετάκη, που θα είναι επικεφαλής της επιτροπής.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Παυλόπουλος σε δηλώσεις του απλώς ανέφερε ότι στην επιτροπή θα συμμετάσχουν "τα ικανότερα στελέχη", χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η αναβολή της ανακοίνωσης έγινε για λόγους τακτικής ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι τις 23 Ιούνη. Συγκεκριμένα ο Μ. Εβερτ προσδοκά ότι θα εξασφαλίσει μία "ενωτική" - όπως λένε οι συνεργάτες του - σύνθεση της επιτροπής και θα εμφανιστεί στη Συνδιάσκεψη ως ο ηγέτης που αξιοποιεί όλα τα στελέχη. Δεν πρέπει να αποκλείεται όμως και το ενδεχόμενο η αναβολή της ανακοίνωσης των ονομάτων να οφείλεται σε αδυναμία μέχρι στιγμής του Μ. Εβερτ να εξασφαλίσει μία στοιχειωδώς "ενωτική" εκλογική επιτροπή.

Ταυτόχρονα, ο αρχηγός της ΝΔ με επιστολή του προς τους προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών τούς ζητάει να μη δείχνουν προτιμήσεις σε συγκεκριμένους βουλευτές ή στελέχη, απειλώντας σε αντίθετη περίπτωση με τη λήψη πειθαρχικών μέτρων.

Χτες ο Σ. Κούβελας επανέφερε στο προσκήνιο την υπόθεση της παρακολούθησης "αντιφρονούντων στελεχών" από το μηχανισμό της Ρηγίλλης, που είχε καταγγείλει στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Με επιστολή που έστειλε χτες στον Μ. Εβερτ τού υπενθυμίζει ότι δεν έχει απαντήσει ακόμα στις καταγγελίες του και ζητάει να μάθει εάν έγιναν οι σχετικές έρευνες. Ο Π. Παυλόπουλος δε θέλησε να σχολιάσει την επιστολή και απλώς δήλωσε ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα δώσει συγκεκριμένη απάντηση στην επιστολή του Σ. Κούβελα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ