Τετάρτη 12 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Συνέχεια πολιτιστικών εκδηλώσεων

Εξήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του Επιτάφιου από τον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο, το μεγάλο αυτό έργο παρουσιάζεται με πρωτοβουλία της ΕΔΥΕΘ τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στο ανοιχτό θέατρο του Δήμου Συκεών Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτιστικής παρέμβασης που πραγματοποιεί από τις αρχές του χρόνου μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων. Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ αναφέρεται ότι "οι πρωτοβουλίες αυτές πιστεύουμε πως αποτελούν ένα βήμα αντίστασης στην υποκουλτούρα και τον πολιτιστικό ιμπεριαλισμό, μέσα από τον οποίο καλλιεργείται η συναίνεση και η υποταγή των λαών στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων".

Το θεατρικό δρώμενο θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη με τη συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών. Το δραματοποιημένο μέρος θα παρουσιάσουν οι ηθοποιοί Εφη Δρόσου, Αννα Σιταρίδου, Ελένη Γεωργιάδου και Γεωργία Εμμανουήλ, με τη συμμετοχή μελών της χορωδίας ΚΟΡΑΗΣ. Η παράσταση θα ανέβει σε σκηνοθεσία Ελένης Πήττα, σκηνογραφία Γιάννη Πρώιου και μουσική διδασκαλία Αίγλης Χαβά - Βάγια.

Στο δεύτερο μέρος ο τραγουδιστής Παναγιώτης Καραδημήτρης, με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας, θα παρουσιάσει τα μελοποιημένα τραγούδια του Επιτάφιου.

Εισιτήρια για την εκδήλωση διατίθενται στα γραφεία της ΕΔΥΕΘ και των Τοπικών Επιτροπών Ειρήνης, καθώς και στα κεντρικά βιβλία της Θεσσαλονίκης "Ιανό", "Μπαρμπουνάκη", "Σύγχρονη Εποχή", "Θέμελη" κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ