Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ: Ο τρόπος επιβολής και είσπραξης χρηματικών προστίμων σε

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Προσφορές ύψους 50 δισ. δρχ. έγιναν αποδεκτές από την Τράπεζα της Ελλάδος κατά τη χτεσινή δημοπρασία αποδοχής καταθέσεων διάρκειας ενός μήνα με "τσιμπημένα" επιτόκια που κυμάνθηκαν από 13,87% έως 13,95%. Το μεσοσταθμικό επιτόκιο των δεκτών προσφορών ανήλθε στο 13,92%.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (1): Στα ίδιαεπίπεδα με πέρσι (8,5 εκατ. περίπου) εκτιμάται ότι θα είναι φέτος το σύνολο των αεροπορικών αφίξεων τουριστών στη χώρα μας. Αυτό δήλωσαν εκπρόσωποι της Διεθνούς Ενωσης Αερομεταφορών IACA στο γγ του ΕΟΤ Β. Κουρτέση με τον οποίο συναντήθηκαν στα γραφεία του οργανισμού. Ο γγ απ' τη μεριά του δήλωσε στους εκπροσώπους της IACA ότι θα γίνουν άμεσες παρεμβάσεις από την πλευρά του ΕΟΤ και σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Αεροπορία θα επιδιωχθεί άμεση λύση των προβλημάτων που υπάρχουν στις αερομεταφορές.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (2): Καλοκαιρινά πακέτα διακοπών στην Κύπρο προσφέρει ο ταξιδιωτικός οργανισμός CYPRAIR HOLIDAYS σε συνεργασία με τις Κυπριακές Αερογραμμές. Το πρόγραμμα προσφέρει 58 ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Ενδεικτικά αναφέρεται πως για 4 μέρες, 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο 3 αστέρων το πακέτο στοιχίζει 77.500 δρχ. κατ' άτομο ενώ σε 4 αστέρων 87.000 δρχ. και περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, πρόγευμα και εκδρομές στα αξιοθέατα του νησιού.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Την πεποίθηση ότι η ελληνική ιχθυοπαραγωγή θα ξεπεράσει σύντομα το 60% του συνόλου της ευρωπαϊκής παραγωγής που κατέχει σήμερα, εξέφρασαν οι ομιλητές της ημερίδας που διοργάνωσε πρόσφατα η μεγαλύτερη εταιρία του χώρου, η "Ζωοτεχνική Κορινθίας", με θέμα "Διατροφή και παθολογία Ψαριών των Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών". Για δε το παραγόμενο προϊόν, το ψάρι, υπογραμμίστηκε ότι είναι μοναδικό διαιτητικό προϊόν από άποψη θρεπτική, υγιεινή και οργανοληπτική. Τα θέματα της εκδήλωσης ανέπτυξαν κορυφαίοι επιστήμονες και παράγοντες από την Ελλάδα και τη Δανία.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σημαντική αύξηση κερδών κατά 81% και αύξηση χορηγήσεων κατά 24% σημείωσε το 1995 (δεύτερος χρόνος λειτουργίας) σε σχέση με το 1994 η θυγατρική της Εθνικής, "Εθνική Τράπεζα Κύπρου ΛΤΔ". Ο διοικητής του ομίλου Θ. Καρατζάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα και υποσχέθηκε νέες προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της τράπεζας στο νησί.

ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΗ: Σε 860 εκατομμύρια δραχμές ανήλθαν τα κέρδη του ομίλου της Ελληνοβρετανικής το 1995. Η παραγωγή ασφαλίστρων στους κλάδους ζωής και ζημιών παρουσίασε αύξηση κατά 13,4% σε σχέση με το 1994, ενώ η αύξηση των τεχνικών αποθεμάτων ανήλθε σε 23,2%. Η τρίτη εταιρία του ομίλου, η Midland Ελληνοβρετανική ΑΕΔΑΚ που διαχειρίζεται πέντε αμοιβαία κεφάλαια, παρουσίασε αύξηση των συνολικών υπό διαχείριση ενεργητικών κεφαλαίων κατά 35% και μείωση κερδών κατά 59%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ