Τρίτη 18 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το σκέφτηκαν καλά;

Το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ τέλειωσε, όχι όμως και η κατευθυνόμενη, σχετική σεναριολογία. Τελευταίο που "φύτρωσε", στο μπαξέ της "Αυγής" μάλιστα, το σενάριο της... αποκήρυξης από το ΚΚΕ των επιλογών του '89 και μαζί τους όλης της μεταπολιτευτικής ιστορίας του Κόμματος.

Δε χρειάζεται, βέβαια, μεγάλη ευφυία για να καταλάβει ο κάθε Ελληνας πολίτης ότι και αυτά τα σενάρια θα μείνουν στο ράφι. Μια απλή, διαγώνια ματιά να ρίξει στις πρόσφατες αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, θα καταλήξει αβίαστα σ' αυτό το συμπέρασμα. Αλλωστε είναι σ' όλους γνωστός ο αυστηρά επιστημονικός τρόπος με τον οποίο το ΚΚΕ αντιμετωπίζει τα ιστορικά γεγονότα. Ο σεβασμός, με τον οποίον αντλεί πείρα και διδάγματα από την ιδιαίτερα πλούσια ιστορία του επαναστατικού κινήματος. Οπως είναι γνωστό, επίσης, ότι το ΚΚΕ έχει κάνει έξι συνέδρια από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και οι πολιτικές του θέσεις έχουν ήδη κριθεί από την ίδια τη ζωή και τις εξελίξεις.

Ισως, οι διάφοροι σεναριολογούντες "παρασύρθηκαν" από τα κόμματα που ανήκουν, όπου τα συνέδριά τους γίνονται μόνο για τις "καρέκλες" και οι αποφάσεις πάνω σε πολιτικές επιλογές παραπέμπονται σε "διαδρόμους" και συναλλαγές. Η μήπως ξεχνάνε οι "πρώην" ότι προκειμένου να βρουν μια θέση συνεργασίας, κάτω από τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, αρνιόντουσαν εν μία νυκτί επιλογές, που οι ίδιοι αποκαλούσαν στρατηγικής σημασίας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ