Τρίτη 18 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ας μας τις πει

"Η καταδικάζετε το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς ή δε χρειάζεται να γίνει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Σ' αυτή τη θέση συνοψίζεται η απάντηση του ΚΚΕ, προς τ' άλλα κόμματα και την κυβέρνηση...", γράφει η χτεσινή "Ελευθεροτυπία", σχολιάζοντας το κυριακάτικο σχετικό σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την ολοφάνερη προσπάθεια να εμφανιστεί το ΚΚΕ ότι βάζει όρους για να προσέλθει σε ενδεχόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, την αντιπαρερχόμαστε. Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη - και φανταζόμαστε ούτε και η τελευταία φορά - που ορισμένοι συντάκτες της "Ε" θα διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ.

Προτιμούμε να σταθούμε στην ουσία του θέματος. Εχει, δηλαδή, αντίρρηση η "Ε" ότι ο βασικός αίτιος και υποκινητής της τουρκικής προκλητικότητας είναι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί; Μπορεί να είναι αποτελεσματική οποιαδήποτε πολιτική αντιμετώπισης της προκλητικότητας αυτής, χωρίς να αντιμετωπίζει και το βασικό τροφοδότη της; Μπορεί να έχει η ενδεχόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ουσιαστική και θετική κατάληξη, αν δεν πάρει θέση στα προηγούμενα; Αν δεν έχει αντιρρήσεις η "Ε" σ' αυτά, τότε γιατί... παραξενεύεται από το σχόλιο του Γραφείου Τύπου; Αν έχει, τότε, ας τις αναφέρει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ