Τρίτη 18 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Σημαντική αποχή στις επαναληπτικές εκλογές

ΤΙΡΑΝΑ. -

Η επαναληπτικές εκλογές σε 17 περιφέρειες της Αλβανίας δε συνοδεύτηκαν από τη βία και τις καταγγελίες για νοθεία της 26ης του Μάη, όμως - ακόμα κι έτσι - η αποχή έφτασε, κατά εκτιμήσεις της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, το 35%.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε και πάλι ερήμην των 6 κομμάτων της αντιπολίτευσης (Σοσιαλιστικό, Σοσιαλδημοκρατικό, Δεξιό Δημοκρατικό, Αγροτικό, Εθνικής Ενότητας και Δημοκρατική Συμμαχία), τα οποία χαρακτήρισαν εξ αρχής τις εκλογές "άκυρες" και ζήτησαν συνολική επανάληψή τους.

Στη διαδικασία, η οποία αφορούσε συνολικά 17 έδρες, μετείχαν το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα, η Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αρκετά άλλα μικρότερα κόμματα, όπως το Ρεπουμπλικανικό, η Σοσιαλδημοκρατική Ενωση, κ.ά.

Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος υποστήριξε ότι το Κόμμα κατέλαβε και τις 17 έδρες, αν και η πληροφορία δεν είχε επιβεβαιωθεί. Το βέβαιο είναι ότι το κυβερνών κόμμα κατέλαβε τουλάχιστον 12 από αυτές. Η ισχύς των κομμάτων με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης υπολογίζεται περίπου ως εξής: Δημοκρατικό Κόμμα 113 - 118 έδρες, Σοσιαλιστικό Κόμμα 10 έδρες, Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 2 (δεν κατέλαβε καμία έδρα στην επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής) και οι υπόλοιπες 10 - 15 έδρες θα ανήκουν σε μικρότερα κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ