Παρασκευή 21 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Δραπετεύουν" παρά το κόστος

Παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και το υψηλό κόστος, οι εργαζόμενοι κάνουν κάποιες διακοπές, σύμφωνα με έρευνα που έγινε για λογαριασμό του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Απόλυτα απαραίτητες θεωρούν τις διακοπές οι Ελληνες εργαζόμενοι, παρά τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία τους, όπως προκύπτει από έρευνα της PRC, που έγινε για λογαριασμό του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την έρευνα, είναι αυτά ακριβώς τα οικονομικά προβλήματα και το ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από το σπίτι όπου ζουν, καθώς και ότι δε διασκεδάζουν αρκετά, που τους κάνει να θεωρούν επιβεβλημένες τις διακοπές, έστω και για λίγες μέρες, παρά τις μεγάλες δυσκολίες πραγματοποίησής τους.

Η πραγματικότητα αυτή αναγκάζει εξάλλου τους εργαζόμενους να κάνουν μόνο 20 μέρες διακοπές κατά μέσο όρο το χρόνο. Ειδικότερα οι χαμηλές κοινωνικοοικονομικές ομάδες εργαζομένων περιορίζονται σε 17 μέρες το χρόνο, ενώ οι ανώτερες σε 24 μέρες. Η κατά κεφαλή δαπάνη των διακοπών ανέρχεται σε 123 χιλ. δραχμές, ενώ για τους χαμηλόμισθους μειώνεται σε 95 χιλ. δραχμές! Παράλληλα το 65% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει τις διακοπές που θα ήθελε λόγω έλλειψης χρημάτων. Για τους χαμηλόμισθους (κάτω από 150 χιλ. δραχμές το μήνα), το ποσοστό αυξάνει σε 79%!

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το 42% των εργαζομένων μένει στις διακοπές του στο πατρικό σπίτι στο χωριό, το 33% επιλέγει ενοικιαζόμενα δωμάτια και το μόνο το 29% επιλέγει διαμονή σε ξενοδοχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ