Παρασκευή 21 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τι θα πράξει ο υπουργός;

Η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλούν τον υπουργό Εργασίας να σταματήσει να εκτοξεύει συκοφαντίες και να "θολώνει τα νερά" στην υπόθεση ΟΕΚ - Μπολτσή, και να απαντήσει ευθέως τι θα κάνει μετά το αμετάκλητο βούλευμα του Εφετείου Αθηνών για την απόδοση ευθυνών

Τι θα πράξει η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας για να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που ανήκουν, σχετικά με τις παρανομίες που διαπιστώθηκαν - σύμφωνα με το αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών - στην αγορά διαμερισμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, από τον Μπολτσή;Αυτό το ερώτημα απευθύνουν στον υπουργό Εργασίας, με ανακοινώσεις τους, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας,επισημαίνοντας την προσπάθεια του υπουργού "να θολώσει τα νερά και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη" κατά την προχτεσινή επίσημη επανατοποθέτηση του Θ. Χανακούλα στη θέση του προέδρου του Οργανισμού.

Η πολιτική ευθύνη βαρύνει όλη την κυβέρνηση, τονίζουν οι δυο οργανώσεις και προσθέτουν: "Αν δεν ήθελε η κυβέρνηση να πάρει στα σοβαρά τις δικές μας καταγγελίες, ας έπαιρνε τα όσα καταμαρτυρεί στα τηλεοπτικά κανάλια ο υπουργός Γεωργίας, Στ. Τζουμάκας,σχετικά με τον Θ. Χανακούλα, ας έπαιρνε το αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που είναι καταπέλτης για τα όσα καταμαρτυρούμε".

Υπογραμμίζουν στη συνέχεια ότι "το αμετάκλητο βούλευμα 1051/96 του Συμβουλίου Εφετών δε μιλά μόνο για "κάποιες κακοτεχνίες γνωστές σε όλους", που είπε ο υπουργός, αλλά για αποδεδειγμένη αγορά διαμερισμάτων εκατομμυρίων, όταν καν δεν υπήρχαν οικόπεδα. Για αποδεδειγμένη μη τήρηση των ελάχιστων προδιαγραφών που απαιτούσαν οι όροι της διακήρυξης του ΟΕΚ. Για αποδεδειγμένη αγορά ημιυπαίθριων χώρων και ζημιά του Οργανισμού, που το ύψος της ξεπερνά τα 150 εκατ. δρχ. Το βούλευμα μιλά επίσης για τις αποδεδειγμένες κακοτεχνίες, που παραδέχεται μεν ο υπουργός, αλλά ξεχνά ότι ο Χανακούλας, και το ΔΣ του ΟΕΚ με την υπ' αριθμόν 41/94 απόφασή του, αποφάσισαν να του πληρώσουν 36 εκατ. δρχ. για δήθεν αποκατάσταση των κακοτεχνιών; Και για δήθεν εξωσυμβατικές εργασίες, παρόλο που υπήρχε το 1739/94 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που λέει ότι καλώς ο ΟΕΚ δεν αποδίδει τα παρακρατηθέντα; Θέλει να ξεχνά και αποκρύβει σκόπιμα ότι ο Θ. Χανακούλας μέμφεται τον κ. Σκουλαρίκη γιατί δεν τον άφησε να πληρώσει τον Μπολτσή γι' αυτές τις κακοτεχνίες και μάλιστα μομφή προς τη Δικαιοσύνη στην υποτιθέμενη αντίκρουση του Θ. Χανακούλα σε αγωγή του Μπολτσή; Θέλει να ξεχνά ο υπουργός ότι στη μήνυση του Μπολτσή κατά των 7 μελών του ΔΣ που είχαν καταθέσει τη μηνυτήρια αναφορά για τους ημιυπαίθριους χώρους, ο Θ. Χανακούλας, ο Β. Γιαννόπουλος, η Π. Γιαννοπούλου - Γρηγοροπούλου ήταν μάρτυρες του Μπολτσή εναντίον των 7 μελών του ΔΣ;".

Ο υπουργός ερωτάται τι θα πράξει για να αποδοθούν οι ευθύνες. Και, ακόμα, ποιος απ' τον ΟΕΚ θα κινήσει τη σχετική διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα σημειώνεται: "Μήπως αν δε γίνουν τα δέοντα συνιστούν απιστία σε βάρος του ΟΕΚ κατ' εξακολούθηση;"

Απαντώντας στις προσπάθειες του υπουργού να εμφανίσει την υπόθεση στήριξης των συμφερόντων του ΟΕΚ σαν πρόβλημα ορισμένων συνδικαλιστών, του επισημαίνουν ότι πρόκειται για αποφάσεις συλλογικών οργάνων των οικοδόμων, οι οποίοι δεν πρόκειται να παραιτηθούν απ' το δικαίωμα άσκησης ελέγχου στον Οργανισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ