Παρασκευή 21 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η Θεσσαλονίκη δε "σηκώνει" άλλη ανεργία

Την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ανεργία, απαίτησαν χτες οι εργαζόμενοι, που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο της Επιτροπής Σωματείων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-Την αποφασιστικότητά τους να αντισταθούν στα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, που στόχο έχουν την πριμοδότηση των εργοδοτών με εκατοντάδες δισ. του ΟΑΕΔ, διατράνωσαν χτες στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες εργαζόμενοι που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα μπροστά στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στο ΥΜΑΘ. Αίτημά τους, η απόσυρση του ψευδεπίγραφου νομοσχεδίου και η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ανεργία.

Το συλλαλητήριο οργάνωσε η Επιτροπή Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, μετά την άρνηση της συναινετικής πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΘ να καταδικάσει τη νέα αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης.

Ο κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Βασίλης Αχτσής,αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο και τόνισε πως κυβέρνηση και εργοδότες έχουν σκοπό να καρπωθούν 220 δισ. από τα κονδύλια της ανεργίας και παράλληλα να επιδεινώσουν παραπέρα τη θέση των εργατών και συνεπώς να χτυπήσουν και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε, εκ μέρους των ΕΒΕ, ο Γ. Χατζηγεωργίου,μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου και γ. γ. της ΔΗΚΕΒΕ και εκ μέρους των αγροτών, ο Τάσος Πασχαλούδης,μέλος της διοίκησης της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα Θεοδόση Κωνσταντινίδη,ενώ μήνυμα έστειλε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Κατσαρός.

Στο ψήφισμά τους οι συγκεντρωμένοι ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και την υλοποίηση των συγκεκριμένων προτάσεων, όπως: Παραγωγικές επενδύσεις σε παραδοσιακούς και νέους τομείς και στήριξη των ΜΜΕ. Δημιουργία εθνικών φορέων του δημοσίου σε βασικούς κλάδους παραγωγής. Μέτρα ενάντια στο κλείσιμο και τη μεταφορά επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες. Μέτρα αντιμετώπισης των εισαγωγών με στόχο την προστασία της εθνικής παραγωγής. Καθιέρωση του 35ωρου, 5ήμερου, 7ωρου χωρίς μείωση αποδοχών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Σταμάτημα των απολύσεων και του ξεπουλήματος επιχειρήσεων. Κατάργηση της υπερεργασίας και δραστική μείωση των υπερωριών. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού και επιδότηση του ανέργου για όσο χρόνο αυτός δεν έχει δουλιά. Επανασύνδεση άμεσα των συντάξεων με τα 20 μεροκάματα ανειδίκευτου εργάτη. Νομοθετική κατοχύρωση γνήσιας ΑΤΑ και βελτίωση της εισοδηματικής θέσης των εργαζομένων. Διασφάλιση των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ανέργων. Νομιμοποίηση των αλλοδαπών εργατών, ίσα δικαιώματα με τους ντόπιους συναδέλφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ