Σάββατο 22 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι ευθύνες στην κυβέρνηση

Συστάσεις να αποφεύγουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και το αεροδρόμιο του Ελληνικού, απευθύνει με αλλεπάλληλα σήματά της η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών (IACA) στις αεροπορικές εταιρίες.

Οχι, δεν έχουμε επανάληψη των γνωστών αμερικανικών παρεμβάσεων και εκβιασμών. Απλά, είδαν οι άνθρωποι ότι η μέση καθυστέρηση, για προσγείωση ή απογείωση από το Ελληνικό, έχει φτάσει τις δύο ώρες, από μία πριν ένα μόλις μήνα και πήρανε τα μέτρα τους.

Και μη βγουν και πάλι κάποιοι αρμόδιοι και... αναρμόδιοι να μιλήσουν για λευκές απεργίες και επιχειρήσουν να ρίξουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους της ΥΠΑ. Ο ίδιος ο διευθυντής της Διεθνούς Ενωσης Αερομεταφορών τονίζει, σε γραπτή μάλιστα δήλωσή του, ότι οι βασικοί λόγοι των καθυστερήσεων είναι: Οι ελλείψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας (τουλάχιστον 50) από την ΥΠΑ, όπως και οι διαρκείς εναλλαγές στην ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και της Υπηρεσίας, που έχουν αρνητικές συνέπειες στο έργο του εκσυγχρονισμού του συστήματος εναέριας κυκλοφορίας.

Με δυο λόγια, δηλαδή, η ευθύνη βρίσκεται εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση. Κι, όμως, έχει κανείς αμφιβολία ότι θα έρθουν - αργά ή γρήγορα - να ψελλίσουν διάφορα και πάνω απ' όλα να πλασάρουν την περιβόητη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων ως λύση της δικής τους ηθελημένης ή όχι ανικανότητας, των δικών τους ρουσφετολογιών, ανεπαρκειών κλπ.; Τα ίδια, άλλωστε, δεν κάνουν και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ