Σάββατο 22 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανεπιθύμητο το "Μάρκο Πόλο"

Συναγερμός ξανά σήμερα στα λιμάνια Πειραιά και Ναυπλίου για να μην προσεγγίσει το, αμερικανικών συμφερόντων, πλοίο. Ανακοίνωση της ΚΟ Ναυπλίου του ΚΚΕ

Την εθνική κυριαρχία, την άμυνα της χώρας και το δικαίωμα στη δουλιά υπερασπίζονται και σήμερα, από τα χαράματα, στα λιμάνια του Πειραιά και του Ναυπλίου οι ναυτεργάτες και εργαζόμενοι των δυο πόλεων, με νέο "μπλόκο" στο- αμερικανικών συμφερόντων - κρουαζιερόπλοιο "Μάρκο Πόλο".Οι ναυτεργατικές ενώσεις καλούν όλους τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και σε κανένα λιμάνι της χώρας.

"Οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών και των εργαζομένων θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα", τονίζει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ναυπλίου του ΚΚΕ και υπογραμμίζει ότι το "πειρατικό" πλοίο είναι ανεπιθύμητο στη χώρα και στο λιμάνι του Ναυπλίου. "Στις 8 Ιούνη ναυτεργάτες και εργαζόμενοι της πόλης του Ναυπλίου - τονίζεται στην ανακοίνωση - διατράνωσαν τη θέλησή τους να μην προσεγγίσει το "πειρατικό" κρουαζιερόπλοιο στο Ναύπλιο. Σήμερα ο αγώνας θα συνεχιστεί".

Στην ακινητοποίηση όλων των ανασφάλιστων - επιβατηγών πλοίων με σημαίες ευκαιρίας της γραμμής Ελλάδας - Ιταλίας θα προχωρήσουν οι ναυτεργάτες τη Δευτέρα 24 του μήνα.Η κινητοποίηση θα επεκταθεί και στα πλοία της ίδιας κατηγορίας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση που πήρε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.Σκοπός της κινητοποίησης είναι να υλοποιήσουν οι εφοπλιστές τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει από πέρσι και να προχωρήσουν στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την Ομοσπονδία και Ασφαλιστικών Συμβάσεων με το ΝΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ