Πέμπτη 27 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Ταραχές με 13 τραυματίες και συλλήψεις

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-

Επεισοδιακές συμπλοκές ξέσπασαν χτες στη Βιγιαερμόσα, πρωτεύουσα της μεξικανικής πολιτείας Ταμπάσκο, ανάμεσα σε υποστηριχτές του κυβερνώντος "Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος" και αριστερούς διαδηλωτές. Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 13 άτομα και συνελήφθησαν άλλα 25.

Οι αντίπαλες πολιτικές ομάδες συγκρούστηκαν μεταξύ τους με ραβδιά, ξύλα και μαχαίρια, έβαλαν φωτιά σε τέσσερα λεωφορεία και ένα φορτηγό.

Τηλεγραφήματα ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων αναφέρουν ότι οι οπαδοί του αριστερού "Κόμματος της Δημοκρατικής Επανάστασης" απέκλεισαν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες προς τη Βιγιαερμόσα, σε μία προσπάθεια να παρεμποδίσουν την επίσκεψη που πραγματοποιούσε εκείνη την ώρα στην περιοχή ο Μεξικανός Πρόεδρος, Ερνέστο Ζεντίγιο, σε ένδειξη υποστήριξης προς τον κυβερνήτη Ρομπέρτο Μαδράζο, που κατηγορείται για υπέρβαση των νομίμων εξόδων του κατά την προεκλογική περίοδο του 1994.

  • Θλιβερός είναι ο απολογισμός των θυμάτων από τις ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν από την περασμένη Παρασκευή τις νοτιοανατολικές πολιτείες του Μεξικού. Μέχρι χτες 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους, δεκάδες τραυματίστηκαν και χιλιάδες άλλοι έμειναν άστεγοι στις πόλεις Λάθαρο Καρδένας, Αλμα, Κουαξάκα και Τούξτλα Γκουτέρες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ