Πέμπτη 27 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Να σταματήσει η βάρβαρη απομόνωση του Α. Γκουσμάν

Ο Μ. Θεοδωράκης κάνει έκκληση προς την ελληνική και την παγκόσμια κοινή γνώμη για τη ζωή του Περουβιανού ηγέτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Περού

Ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει έκκληση να σταματήσει η βάρβαρη απομόνωση του ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Περού και του αντάρτικου κινήματος "Φωτεινό Μονοπάτι", Δρ. Αμπιμαέλ Γκουσμάν, ο οποίος συνελήφθη στις 12 Σεπτέμβρη 1992 και "βρίσκεται, αν και άρρωστος, θαμμένος σ' ένα υπόγειο κελί, σε απόλυτη απομόνωση από τον κόσμο, καταδικασμένος σε ισόβια δεσμά. Την ίδια στιγμή χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι και αιχμάλωτοι πολέμου σαπίζουν κάτω από εξοντωτικές συνθήκες στις φυλακές".

Στην έκκλησή του, ο Μ. Θεοδωράκης επισημαίνει: "σ' ολόκληρο το Περού, μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξαφανίσεις, βασανιστήρια, εκτελέσεις χωρίς δίκη, σφαγές είναι στην ημερήσια διάταξη", και καταλήγοντας, τονίζει: "πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας και να ζητήσουμε να σταματήσει αμέσως η βάρβαρη απομόνωση του Α. Γκουσμάν, την ανθρώπινη μεταχείριση των πολιτικών κρατουμένων σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες και το σεβασμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του Περουβιανού λαού που καταπατούνται βάναυσα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ