Τετάρτη 3 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εργασιοθεραπεία για το θεαθήναι

Με κομματική "εργασιοθεραπεία" προσπαθεί η ΝΔ να δείξει ότι δεν την απασχολεί η εκλογή του Κ. Σημίτη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στα πλαίσια αυτά ο Μ. Εβερτ συγκάλεσε χτες την πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος. Την ίδια στιγμή, όμως, οι προσκείμενοι στον Κ. Μητσοτάκη βουλευτές φρόντισαν να κάνουν νέα επίδειξη δύναμης, προσερχόμενοι ομαδικά σε παρουσίαση βιβλίου που "εξαγνίζει" την πολιτική του Κ. Μητσοτάκη, ενώ ο διευθυντής της εφημερίδας "Αδέσμευτος Τύπος", με κύριο άρθρο του, ζητάει "αναπροσαρμογή της τακτικής του κόμματος ανάλογα με τα νέα δεδομένα".

Η συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής έγινε περισσότερο, για να φανεί μέσα από τις τηλεοπτικές κάμερες ότι η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές, παρά για να συζητήσει τη συγκεκριμένη τακτική του κόμματος. Αλλωστε, η διάρκειά της - μία μόνο ώρα - δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο και έτσι όπως δήλωσε αμέσως μετά ο Π. Παυλόπουλος συζητήθηκαν οι "γενικές γραμμές του χρονοδιαγράμματος του εκλογικού αγώνα".

Ο ίδιος δήλωσε ότι "ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε εκλογές", γιατί το ΠΑΣΟΚ "αποτελείται από ομάδες, οι οποίες δεν έχουν ιδεολογική ομοιογένεια και αντιπαρατίθενται σε προσωπικό επίπεδο". Σύμφωνα με πληροφορίες η Ντ. Μπακογιάννη στη συνεδρίαση ζήτησε να ξεκαθαρίσει το θέμα των υποψηφιοτήτων στις μονοεδρικές περιφέρειες (η ίδια εκλέχτηκε στη μονοεδρική της Ευρυτανίας), ενώ από μέλη της επιτροπής ζητήθηκε να συζητηθεί γενικότερα το θέμα των ψηφοδελτίων του κόμματος.

Λίγο μετά τη συνεδρίαση 15 βουλευτές της ΝΔ έδωσαν το "παρών" τους στην παρουσίαση του βιβλίου "Ανατρέψατε Μητσοτάκη" του δημοσιογράφου Γ. Μασσαβέτα, όπου, παρουσία και του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, άκουγαν τον Α. Ανδριανόπουλο να λέει ότι "η ΝΔ είναι ακέφαλη και γυρίζει στην εποχή της ΕΡΕ" και θυμίζει"ερειπωμένο αρχοντικό". Στο βιβλίο, εκτός των άλλων, περιέχονται διόλου κολακευτικοί χαρακτηρισμοί για τον Μ. Εβερτ όπως ότι "ήταν πολύ κακός υπουργός" που συνειδητά σχεδίασε την ανατροπή του Κ. Μητσοτάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ