Παρασκευή 5 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM"
Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τις παρεμβολές

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο "902 Αριστερά στα FM", για τις παρεμβολές που προκαλεί στη συχνότητά του, ο ραδιοσταθμός "Απόλλων", ο οποίος μάλιστα λειτουργεί παράνομα. Εξάλλου, με χτεσινό έγγραφό του προς το αστυνομικό τμήμα Μοσχάτου, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ, που εδρεύει στη Νομαρχία Πειραιά, ζητά την απαγόρευση της παράνομης εκπομπής σήματος, από τη συχνότητα 90,4. Χτες, επίσης, η διεύθυνση του "902 Αριστερά στα FM", έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ζητώντας την παρέμβαση του οργάνου.

Διαστάσεις παίρνει το θέμα των συνεχών παρενοχλήσεων, που δέχεται το ραδιόφωνο του "902", από τον παράνομο ραδιοφωνικό σταθμό "Απόλλων". Το γραφείο Τύπου του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ, που εδρεύει στη Νομαρχία Πειραιά σε χτεσινό έγγραφό του, προς το αστυνομικό τμήμα Μοσχάτου, όπου και εδρεύει ο εν λόγω σταθμός, κάνει μια καταγραφή της παράνομης εκπομπής του σταθμού "Απόλλων". Το γραφείο Τύπου, αναφέρει ότι εδώ και καιρό στη συχνότητα 90,4 εκπέμπει παρανόμως πειρατικός ραδιοφωνικός σταθμός, υπό την επωνυμία Τζούνιορ ή "Απόλλων", χωρίς να έχει επίσημη άδεια εκπομπής σήματος στη συχνότητα αυτή. Ως εκ τούτου, η παράνομη εκπομπή σήματος από αυτή τη συχνότητα παρενοχλεί "συστηματικά τον επίσημο και με άδεια ραδιοφωνικό σταθμό 902 Αριστερά στα FM και το Κανάλι 1 του Δήμου Πειραιά". Υπάρχουν, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, προσωρινές δικαστικές αποφάσεις του Πρωτοδικείου της Αθήνας, που απαγορεύουν στο ραδιοσταθμό να εκπέμπει στους 90,4. Σύμφωνα και με το έγγραφο οι κεραίες και οι πομποί του σταθμού έχουν εγκατασταθεί στον Υμηττό και στο λόφο Ζαχαρίτσα Ασπροπύργου, από όπου τροφοδοτούνται παράνομα με ρεύμα, χωρίς άδεια από τη ΔΕΗ. Το γραφείο Τύπου, ζητά από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, να προχωρήσει άμεσα στην απαγόρευση της εκπομπής σήματος από τους 90,4.

Να ληφθούν μέτρα

Τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ Θεμιστοκλή Κουρουσόπουλο, η διεύθυνση του "902". Οι παρεμβολές, που δέχεται ο "902", από το ραδιοσταθμό "Απόλλων", - υπογραμμίζεται στην επιστολή - τις τελευταίες μέρες έχουν πυκνώσει, με αποτέλεσμα οι ακροατές του "902", σ' ένα πολύ μεγάλο τμήμα του Λεκανοπεδίου, να δυσκολεύονται ν' ακούσουν το πρόγραμμα του σταθμού. Οι ιδιοκτήτες του γνωστού και παράνομου ραδιοσταθμού, "κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τους στο χώρο των ερτζιανών και εκπέμπουν για πολλές ώρες της ημέρας, πάνω στη συχνότητα του "902"". Η διεύθυνση του "902", καταγγέλλει ότι οι ιδιοκτήτες του ραδιοσταθμού, ξεπερνώντας κάθε όριο, προχώρησαν σε "προκλήσεις, απειλές στελεχών του σταθμού και στη διάδοση πληροφοριών για σπάσιμο των μηχανημάτων μας και πολλά άλλα". Μέχρι σήμερα η διεύθυνση του "902" "αντιμετώπισε με ήρεμο και νηφάλιο τρόπο τις κάθε είδους προκλήσεις που δέχτηκε ο σταθμός. Ωστόσο "το κακό έχει παραγίνει"". Στην επιστολή προς το ΕΣΡ, η διεύθυνση του "902", ζητά από το ΕΣΡ, αλλά και από την κυβέρνηση, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση, "της δύσκολης κατάστασης, που έχει δημιουργηθεί στο σταθμό και ταλαιπωρεί γενικότερα το χώρο των συχνοτήτων". Επισημαίνεται, ότι το ΕΣΡ, θα βοηθούσε σημαντικά "αν έπαιρνε θέση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, ώστε να συμβάλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών, για την υλοποίηση των μέτρων που αφορούν στις συχνότητες". Η ίδια επιστολή, στάλθηκε και προς τον Δ. Στρατηγουλάκο, διευθυντή της διεύθυνσης Τεχνικής και Ελέγχου Επικοινωνιών του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Ενδεικτικό, ακόμη, της παρανομίας της λειτουργίας του ραδιοσταθμού, "Απόλλων" και της κατοχής της συχνότητας 904, είναι και σχετικό έγγραφο του αρμόδιου τμήματος του υπουργείου Μεταφορών, που στάλθηκε στις 11.4.95. Σε απάντηση του αιτήματος, του εν λόγω ραδιοσταθμού για τη συχνότητα 904, υπογραμμίζεται ότι η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών και Συγκοινωνιών δεν έχει διαθέσει στην Αττική τη συχνότητα 904, γιατί στη συχνότητα 902, εκπέμπει ο "αδειούχος ραδιοφωνικός σταθμός "902 Αριστερά στα FM"". Επομένως η λειτουργία σταθμού στη συχνότητα 904, θα "προκαλούσε με βεβαιότητα επιβλαβή παρενόχληση στον αδειούχο σταθμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ