Παρασκευή 5 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΘΕΩΝΑΣ
Στόχος η στρατιωτικοποίηση της ΕΕ

Η απόσταση ανάμεσα στα λόγια και τα έργα, καθώς και η εμμονή σε επιλογές που έχουν αποδεχτεί καταστροφικές για τους λαούς, χαρακτήρισαν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Φλωρεντίας.Τα παραπάνω υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Θεωνάς,παρεμβαίνοντας κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι στο Συμβούλιο απορρίφθηκε κάθε συγκεκριμένο μέτρο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ, αναφερόμενος στο στόχο της ΕΕ για ενίσχυση και διεύρυνση των σχέσεών της με την Τουρκία, είπε:

"Οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ δε φαίνεται να βγάζουν κανένα συμπέρασμα από την επιθετικότητα της Τουρκίας, που εντάθηκε ιδιαίτερα μετά την έγκριση της τελωνειακής ένωσης. Οι συνεχείς προκλήσεις στο Αιγαίο και η συνεχής πλέον αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, η απάθεια της ΕΕ, καθώς και οι υπό εξέλιξη διαδικασίες σχετικά με την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Αμυνας (ΚΕΠΠΑ) αποδεικνύουν ότι στόχος είναι ηστρατιωτικοποίηση της ΕΕ, έτσι ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και όχι βέβαια η προστασία των κρατών - μελών. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε όσους θεωρούν την ΕΕ σαν ασπίδα προστασίας της εδαφικής κυριαρχίας να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα πριν να είναι αργά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ