Παρασκευή 5 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πανεξόρμηση μέχρι την τελευταία ώρα

Με πείσμα και αποφασιστικότητα οι κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης προπαγάνδιζαν τη συγκέντρωση μέχρι την τελευταία στιγμή. Εδωσαν την ψυχή τους για την επιτυχία της πρώτης, μεγάλης, ανοιχτής, πολιτικής συγκέντρωσης της Οργάνωσης μετά το 15ο Συνέδριο. Το πρωί τα κομματικά μέλη της Εργατοϋπαλληλικής Αχτίδας πραγματοποίησαν εξόρμηση στο Βαρδάρη. Το σημείο όπου κάθε πρωί, εκατοντάδες εργαζόμενοι περνάνε πηγαίνοντας για το μεροκάματο. Συζητούσαν και τους καλούσαν να συμμετέχουν και να ενημερωθούν για τις θέσεις του Κόμματος. Για τις προτάσεις του ΚΚΕ γύρω από τα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού. Για την πρόταση διεξόδου από την κρίση.

Στην ίδια κατεύθυνση δούλευαν και οι περιφερειακές Οοργανώσεις.

Μέχρι το μεσημέρι εκατοντάδες κομμουνιστές όργωναν τις λαϊκές αγορές και τις πλατείες, μοιράζοντας το υλικό της ΚΟΘ. Οι Κνίτες και οι Κνίτισσες ανέλαβαν να δώσουν χρώμα στο κέντρο της πόλης. Στις 6 το απόγευμα δεκάδες νεολαίοι ξεκίνησαν με τους κουβάδες και τις βούρτσες στα χέρια για την τελευταία αφισοκόλληση στους δρόμους που οδηγούν στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Από νωρίς το μεσημέρι οι κομμουνιστές οικοδόμοι άρχισαν να στήνουν την εξέδρα και μαζί τους δεκάδες άλλα μέλη του Κόμματος "στόλιζαν" την Πλατεία με τα κόκκινα λάβαρα. Ολα ήταν έτοιμα και οι κομμουνιστές περίμεναν το αποτέλεσμα του αγώνα τους. Του όμορφου αγώνα που ξεκίνησαν από την επόμενη μέρα του Συνεδρίου και θα συνεχίσουν ασταμάτητα όλο το επόμενο διάστημα, ώστε οι αποφάσεις και οι θέσεις του Κόμματος να φτάσουν σ' όλο το λαό της Θεσσαλονίκης. Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των αγροτών, των νέων, χτες, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την εκτίμηση του λαού της Θεσσαλονίκης στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ