Παρασκευή 5 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Δονήθηκε το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Με χαμογελαστά και αστραφτερά πρόσωπα τα κομματικά μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ, βρέθηκαν από νωρίς στα σημεία των προσυγκεντρώσεων. Το ραντεβού για τους κομμουνιστές από τις Δυτικές Συνοικίες δόθηκε στο Βαρδάρη. Από κει με πορεία, με τα κόκκινα λάβαρα στα χέρια και τα πανό υψωμένα, και με το σύνθημα "ΚΚΕ το κόμμα σου λαέ", να ηχεί σε όλη τη διαδρομή, κατευθύνθηκαν προς τη συμβολή των οδών Εγνατία με Αριστοτέλους.

Στο χώρο μπροστά στο Αγαλμα του Βενιζέλου έγινε το πρώτο αντάμωμα. Εκεί είχαν προσυγκέντρωση οι Οργανώσεις του Κέντρου, της Εργατοϋπαλληλικής Αχτίδας και τα εκατοντάδες μέλη της ΚΝΕ. Η νεολαία έδωσε το δικό της δυναμικό "παρών". "Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική και τώρα και πάντα στην πρώτη τη γραμμή", "Τιμημένο ΚΚΕ". Με αυτά τα συνθήματα οι νέοι κομμουνιστές έστειλαν το δικό τους μήνυμα και έδωσαν την υπόσχεση να είναι άξιοι συνεχιστές της ιστορίας του τιμημένου ΚΚΕ.

Στη συνέχεια όλοι μαζί πήραν το δρόμο για το χώρο της συγκέντρωσης. Στην κεφαλή της πορείας ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης, ο γραμματέας της ΚΟΘ και άλλα στελέχη της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης. Πίσω ακολουθούσαν οι νέοι αγωνιστές με τα λάβαρα του αγώνα υψωμένα στα χέρια, πορεύονταν μαζί με τους παλιότερους στο γνώριμο, μα συνάμα, δύσκολο δρόμο της αντίστασης και της πάλης. Στο νέο μέτωπο που ανοίγει το ΚΚΕ με το Συνέδριό του, για την εκλαϊκευση των θέσεων και των αποφάσεών του θα είναι μπροστά, όπως ήταν πάντα, άλλωστε, η πρωτοπορία.

Μαχητικά, με δυναμισμό και ενθουσιασμό, με κυρίαρχα συνθήματα, "Το ΚΚΕ δε σκύβει το κεφάλι, το Μέτωπο εμπνέει του λαού την πάλη", "Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο Σοσιαλισμός", οι κομμουνιστές πορεύτηκαν προς την πλατεία Αριστοτέλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ