Παρασκευή 5 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Ενοχλούνται οι υπηρέτες της έντασης

Στη Λέσβο η τοπική οργάνωση της Πολιτικής Ανοιξης εξέδωσε προκλητική ανακοίνωση συκοφάντησης των εκδηλώσεων ελληνοτουρκικής φιλίας

Νέο κρούσμα υπονόμευσης της προσέγγισης των λαών Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή τη φορά στη Λέσβο,όπου η Τοπική Οργάνωση της Πολιτικής Ανοιξης εξέδωσε μια προκλητική και με σκοτεινούς στόχους ανακοίνωση, στην οποία αφού κάνει λόγο για "υποτιθέμενη φιλία",χαρακτηρίζει "κακόγουστες φιέστες" τις εκδηλώσεις που έγιναν στο νησί, όπου πήραν μέρος και Τούρκοι πολίτες.

Η ανακοίνωση κινείται στο ίδιο πνεύμα με τον νομάρχη της Σάμου, ο οποίος, με αφορμή ανάλογες εκδηλώσεις στη Σάμο και στην Ικαρία, ούτε λίγο ούτε πολύ είχε πει ότι από τις εκδηλώσεις ελληνοτουρκικής προσέγγισης εξυπηρετείται η τουρκική επιθετικότητα. Μάλιστα χαρακτηρίζονται ..."το λιγότερο αφελείς" αυτοί που δημιουργούν κλίμα συνεργασίας και τους κατηγορεί ότι "το μόνο που ευελπιστούν να καταφέρουν είναι να αμβλύνουν την επαγρύπνηση που πρέπει να έχει ο λαός μας".

Η πρόκληση όμως δε μένει εδώ, φτάνει στο σημείο να αφήνει χυδαία υπονοούμενα. "Αραγε είναι τυχαίο ότι οι εκδηλώσεις αυτές ξεκίνησαν τη στιγμή που ξεκινούσε η Ναυτική Εβδομάδα για να θυμηθούμε όλοι τους αγώνες του Εθνους για την απελευθέρωση των νησιών μας; Το λιγότερο που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτή την ενέργεια είναι ως καθαρή πρόκληση". Και καταλήγει με τον αστείο λεονταρισμό: "Οι Τούρκοι και οι προστάτες τους πρέπει να μάθουν ότι: Δεν αστειευόμαστε ούτε με τα σύνορά μας ούτε με την ψυχή μας". Ο γραμματέας της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ Παρασκευάς Γεωργούλας,σε δήλωσή του σχετικά με τα παραπάνω, τονίζει: "Η ανακοίνωση της Πολιτικής Ανοιξης καταδείχνει την αγωνιώδη προσπάθεια αυτού του εθνικιστικού κόμματος να επενδύσει στον εθνικισμό "προς ανατολάς", αφού είδε πως αρχίζει να μην έχει πέραση ο εθνικισμός "προς βορράν" (Σκοπιανό). Μάταιος όμως ο κόπος της. Τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της Λέσβου είναι δεδομένα.Και αυτό το απέδειξε με την παλλαϊκή συμμετοχή του στις φιλειρηνικές εκδηλώσεις του διημέρου, καταδικάζοντας και απομονώνοντας τους εθνικιστικούς και σοβινιστικούς κρωγμούς, όπως αυτούς της Πολιτικής Ανοιξης".

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου,παράρτημα της ΕΕΔΥΕ, σε ανακοίνωσή της αφού επισημαίνει τη μεγάλη απήχηση των εκδηλώσεων που έγιναν στο νησί τονίζει: "Δυστυχώς, δεν έλειψαν κάποιες παραφωνίες: Η επικίνδυνα εθνικιστική ανακοίνωση της Πολιτικής Ανοιξης αποδεικνύει, πέρα από τα άλλα, το πόσο μακριά βρίσκεται από τα αισθήματα του λαού μας. Στηρίζοντας όλη της την ύπαρξη στην εκμετάλλευση των πατριωτικών αισθημάτων του λαού μας, παραποιώντας τα και προσπαθώντας να τα εξωθήσει στον εθνικισμό". Στη συνέχεια τονίζεται ότι οι εθνικιστικές θέσεις της Πολιτικής Ανοιξης δεν έχουν πέραση στο λαό της Λέσβου και σαν απάντηση στην ανακοίνωση αναφέρεται: "Ο λαός μας επειδή δεν αστειεύεται "ούτε με την ψυχή ούτε με τα σύνορά του" πλαισίωσε με όλη του την αγάπη τις λαϊκές φιλειρηνικές εκδηλώσεις του διημέρου και θα απομονώσει όλους όσοι προωθούν πολιτικές επικίνδυνες για την ίδια του την ύπαρξη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ